*Nettavisen* Sport.

Nevland vraket Viking

Erik Nevland er enig med Groningen om en ny kontrakt.

27.04.07 13:32

29-åringen, som har nettet 37 ganger på 78 kamper siden han kom til klubben i 2004, skal være i Groningen i ytterligere tre sesonger.

Kontrakten hans gikk opprinnelig ut etter neste sesong. Nederlendernes tekniske direktør, Henk Veldmate, er strålende fornøyd.

- Erik er blitt en av våre viktigste spillere, og klubben setter stor pris på han. Det er årsaken til at vi er glade for å beholde ham, sier han til UEFA.com.

Glad er også Erik Nevland selv, men at han er en eventyrer bare fordi han har tilbrakt over halvparten av sitt voksne liv i utlandet, går han ikke med på.

- Jeg er en person som liker det sikre, i alle fall etter at jeg fikk familie (Nevnland har kone og to barn i Nederland, red. anm.). Derfor setter jeg pris på å ha blitt enig om denne kontrakten, og således slipper å leve i det uvisse.

Med sine 13 mål så langt i år for Groningen, ligger Nevland som nummer ti på de nederlandske toppscorerlistene. Det var nok til at gamleklubben Viking var svært hissig på grøten.

- Det sto mellom Viking og Groningen, selv om også noen andre klubber viste løselig interesse.

- Til slutt falt valget på Groningen. Jeg trives med folket, prater språket og har det bra her. Kontrakten i seg selv er jeg fornøyd med, og klubben spiller en offensiv fotball som er meget attraktiv, skryter landslagsspissen.

Nevland ble kjøpt av Manchester United i 1997. Etter tre sesonger i England og en gjestevisitt i IFK Gøteborg vendte han tilbake til Viking, der han scoret 60 mål fordelt på 127 kamper. Han gikk altså til Groningen i 2004.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.