RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Newcastle-fansen ber om hjelp

Newcastle-fansen responderer ikke med tommel opp tilbake på klubbeier Mike Ashleys eierskap i Rangers. FOTO: NTB scanpix
Newcastle-fansen responderer ikke med tommel opp tilbake på klubbeier Mike Ashleys eierskap i Rangers. FOTO: NTB scanpix Foto: Owen Humphreys (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Mike Ashley gjør seg ytterligere upopulær blant egne fans

Det har lenge vært et meget betent forhold mellom Newcastle-fansen og klubbeier Mike Ashley. Etter at Ashley også har fått en eierpost i skotske Rangers vil fansen kvitte seg med eieren – nok en gang, ifølge The Telegraph.

Reglene til det europeiske fotballforbundet er klinkende klare: to klubber med samme eier kan ikke møtes i europeisk klubbturnering. Dersom både Newcastle og Rangers kvalifiserer seg til Champions League vil bare en av klubbene kunne delta (Det kan uansett ikke skje før i 2017, ettersom Rangers befinner seg på nivå to i Skottland for øyeblikket).

Dette har fått organisasjonen Newcastle United Supports Trust (NUST) til å sende brev til det engelske fotballforbundet og Premier League for å få hjelp til å kvitte seg med Ashley.

I Rangers planlegger de et liknende framstøt.

NUST har også bedt lokale politikere om hjelp for å sette politisk press på Ashley. Håpet er å bli kvitt den upopulære eieren gjennom å belyse problemet med Ashleys doble eierinteresser.

I september uttalte Ashley at han ikke selger under noen omstendigheter «uansett pris» før i 2016. Ashley vil heller ikke selge midt i sesongen, ettersom han mener det er forstyrrende for klubbene.

Sterke rykter skal likevel ha det til at potensielle oppkjøpere har forhørt seg om et kjøp av Newcastle, men det er uvisst hvor seriøse disse ryktene er.

Den omtalte eieren har heller ikke brutt noen regler ved å ha eierskap i begge klubbene.

Newcastle ligger midt på tabellen i Premier League etter 20 spilte runder. Nylig byttet klubbens lite populære trener Alan Pardew til Crystal Palace.

Ashley har nok å henge fingrene i om dagen ettersom han også må finne en ny hovedtrener til Tyneside-klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere