Gå til sidens hovedinnhold

Newcastle i fritt fall

Fikk juling av Morten Gamst Pedersens Blackburn.

Fem seriekamper på rad uten seier. Det er situasjonen for Newcastle United etter lørdagens 1-3-tap for Blackburn Rovers. Etter poeng i sju av sesongens ni første kamper har Newcastle dermed falt til 11. plass i Premier League.

Tok ledelsen
I lørdagens kamp sørget Obafemi Martins for å gi Newcastle ledelsen 1-0 tidlig i andre omgang, da han utnyttet svakt markeringsspill hos hjemmelaget og headet ballen forbi Brad Friedel i Rovers-målet.

Gleden varte bare i sju minutter. Da skrudde David Bentley et frispark fra 20 meter inn i krysset bak en sjanseløs Shay Given.

Og midtveis i andre omgang sendte Bentley Blackburn opp i ledelsen. Roque Santa Cruz stjal ballen fra Newcastle, fosset fremover og spilte den etter hvert videre til Bentley. Den engelske landslagsspilleren skjøt like nådeløst som vakkert ballen i mål fra 25 meter.

Nok en gang var Given sjanseløs.

Gamst på benken
Morten Gamst Pedersen, som startet på innbytterbenken for Blackburn, var involert i 3-1-målet. Pedersen mottok ballen på midten, forserte framover på banen og spilte videre til Jason Roberts, som la ballen til rette for Tugay.

Tyrkeren satte ballen i mål nede ved stolperoten.

Gamst Pedersen har for øvrig spilt fra start i ti seriekamper denne sesongen og kommet inn som innbytter fem ganger.

Blackburn ligger bare tre plasser foran Newcastle på tabellen, men har med sine 26 poeng langt bedre kontakt med topplagene. Det skiller for eksempel bare fem poeng opp til Chelseas andreplass.

Les flere ballnyheter i Nettavisens fotballmagasin!

Vil du få tilsendt ferske sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her