Newcastle i nedrykkstrøbbel

Foto: Olly Greenwood / Afp / NTB scanpix

Wigan slo tilbake tre ganger, og skaper trøbbel for Newcastle i nedrykksstriden.

04.05.13 18:17

WBA - WIGAN 2-3/ WEST HAM - NEWCASTLE 0-0:

Mens både Reading og QPR allerede er klare for Championship-spill neste sesong, kjemper Wigan med nebb og klør for å holde seg oppe i Premier League.

Lørdag spilte Dylan Martinez' mannskap borte mot middelhavsfarerne West Bromwich, og det var ikke vanskelig å se at gjestene var desperate etter seier.

Det var rett og slett en svært underholdende kamp vi ble vitne til på The Hawthorns.

Wigan under to ganger
To ganger ble nemlig Wigan liggende under; først etter en knapp halvtime, da Shane Long satte ballen i nettet etter en glimrende WBA-kontring.

Drøyt fem minutter før pause svarte imidlertid Arouna Koné for Wigan med pannebrasken fra sju meter, men gjestene rakk så vidt å legge slagplanen i pausegarderoben før de igjen ble liggende bakpå.

50 minutter var spilt da Gareth McAuley la på til 2-1 for WBA, da han fikk stå helt alene innenfor feltet og heade inn ledermålet.

Da så det stygt ut for Wigan, som ikke engang kunne være fornøyd med ett poeng for å holde liv i Premier League-håpet.

De trengte altså to scoringer, og det var innbytter James McArthur som tok ansvar.

Minuttet etter at han erstattet Jordi Gomez mottok han et innlegg fra Shaun Maloney på bakerste stolpe, og headet inn utligningen.

Newcastle i trøbbel
Da var det spilt 58 minutter, og Wigan hadde fortsatt tid til å score et seiermål. Og målet kom, ti minutter før slutt.

Igjen var det Shaun Maloney som sto for forarbeidet, da han lekte seg fri på venstresiden og fant Callum McManaman. Sistnevnte hadde en enkel jobb med å sette ballen i nota, og gjestene kunne juble over ledelse for første gang i kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Clive Mason / Getty Images / All Over Press

Den ledelsen holdt de helt inn, noe som er dårlige nyheter for lagene foran på tabellen.

Newcastle, for eksempel.

De sorte og hvite spilte en målløs kamp mot West Ham, og er dermed på utrygg grunn. Newcastle har 38 poeng etter sine 36 kamper, noe som er tre poeng mer enn Wigan under streken. Sistnevnte har imidlertid én kamp til gode, i likhet med Sunderland - som ligger mellom de to lagene på tabellen.

Heller ikke Norwich kan føle seg trygge, på 15.-plass med like mange poeng som Newcastle. Kanarifuglene tapte 1-2 hjemme for Aston Villa, som på sin side tok et langt steg mot ny kontrakt.

Målløst City
I en kamp der ingen av lagene hadde det helt store å spille for tabellmessig, ble det også målløst mellom Swansea og Manchester City.

Swansea åpnet kampen best, og både Michu, Pablo Hernandez og Wayne Routledge hadde sine muligheter til å sende hjemmelaget foran, men ingen klarte å finne veien til nota.

Gjestene kom mer med da det nærmet seg pause, men verken Samir Nasri eller David Silva maktet å sette ballen i mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scott Heavey / Getty Images / All Over Press

Det største samtaleemnet i løpet av de første 45 minuttene, kom da City-stopper Matija Nastasic regelrett løp ned Michu innenfor 16-meteren.

Reprisene viste at det ikke hadde vært noe å si på om det hadde blitt blåst for straffespark, men dommer Mike Jones vinket spillet videre.

Fem minutter før slutt brente Edin Dzeko «alle sjansers mor» da han sto helt alene på fem minutter og bare kunne bredside inn ballen, men avslutningen gikk - symptomatisk nok for kampen - utenfor mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.