Newcastle raser etter FA-avgjørelse

Foto: Getty Images / All OVer Press

FA straffer ikke Callum McManaman etter skrekktakling.

20.03.13 09:13

Wigans Callum McManaman blir ikke straffet av det engelske fotballforbundet (FA) etter skrekktaklingen mot Massadio Haidara i søndagens oppgjør mellom Wigan og Newcastle.

Det får Newcastle til å rase, og klubben har nå bedt FA om å endre deres avgjørelse, skriver Sky Sports.

McManaman gikk ustraffet av banen da han taklet franskmannen i knehøyde i søndagens oppgjør, men de fleste regnet med at det ville komme etterspill når forbundet fikk se reprisen.

Burde fått fengselstraff
TV 2s fotballekspert Trevor Morley sa under kanalens Premier League-sending søndag at McManaman ikke bare fortjente tre måneders utestengelse fra fotballbanen, men også tre måneder i fengsel.

Mandag ble derimot kjent at FA ikke kommer til å straffe Wigan-spilleren.

Årsaken skal være at dommer Mark Halsey skriver i sin kamprapport at én eller flere av dommerne så hendelsen, og ut ifra reglene som ble avtalt før sesongen har FA derfor ikke lov til å straffe spilleren i ettertid.

Newcastle-direktør Derek Lliambias er oppgitt over fotballforbundet.

- Ut ifra denne avgjørelsen er det klart at de nåværende prosedyrene ikke er egnet for formålet.

- Newcastle United, sammen med andre klubber, har fått spillere suspendert for hendelser som er anmeldt etter kampen. Men dette har vært hendelser som ikke har vært i nærheten av så alvorlige som taklingen til McManaman på Haidara, sier Lliambias til Sky Sports.

Vil legge press på FA
- Vi forstår at dagens prosedyrer begrenser FA sine muligheter, men det kan ikke være riktig at de mest alvorlige hendelsene går ustraffet, selv om en av dommerne har sett deler av hendelsen, sier Newcastle-direktøren.

Newcastle vil nå kontakte FA og Premier League for overbevise de til å endre rutinene.

Det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden til Haidara er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.