RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Newcastle sparket Robson

Foto: SCANPIX/REUTERS/Simon Bellis
Sist oppdatert:
71 år gamle Sir Bobby Robson ble mandag sparket som manager i Newcastle.

Robson ble sparket etter at Newcastle bare har tatt to poeng på de fire første kampene i år. Og det til tross for store innkjøp denne sommeren.

Skuffende start
Newcastle har blant annet hentet Tottenhams Stephen Carr, Nicky Butt fra Manchester United, James Milner fra Leeds og Patrick Kluivert fra Barcelona.

Likevel ligger altså klubben helt nede på en skuffende 16. plass. Newcastle har endt på femte-, tredje- og fjerdeplass de siste tre årene.

Det har også murret i kulissene. Først ble Kieron Dyer benket i sesongpremieren. Så ble Alan Shearer overraskende utelatt i helgas tap for Aston Villa.

Det var første gangen siden Ruud Gullit var manager for Newcastle, at en frisk Alan Shearer ikke startet i serien.

- Vi vil takke Bobby for hans utrettelige arbeid for å få suksess til Newcastle de siste fem årene. Så sent som i 2003 bestemte klubben seg for å gi ham en ekstra sesong som manager. Men - etter nøye vurdering har vi kommet til at det er i klubbens beste interesser at vi går tilbake på den avgjørelsen, skriver Newcastle i en pressemelding ifølge BBC.

- Men vi vil fortsette med å høste fruktene av hans arbeid, også i tiden som kommer, het det videre.

Newcastle har ikke ansatt noen erstatter, men fra før av er det kjent at Alan Shearer var en glohet kandidat til å overta dan dagen Robson forsvant. Nå kan han få sjansen.

119 seirer
Robson startet managerkarrieren i Fulham så tidlig som i 1968, og fikk sitt gjennombrudd som sjef for Ipswich, som han ledet fra 1969 til 1982. Han overtok det engelske landslaget etter VM i 1982, og ledet England til og med VM i 1990. Siden Sir Bobby Robson overtok managerjobben i Newcastle 9. februar 1999, har han ledet laget til 119 seirer på 255 kamper.

Tidligere har han også ledet lag som Barcelona, PSV Eindhoven, Benfica og Sporting Lisboa.

Robson klarte ikke å vinne noen titler eller medaljer under sin periode i Newcastle.

Mister Rooney?
Spørsmålet er om sparkingen av Robson, sender Newcastle ut av kampen om Evertons Wayne Rooney. Engelske aviser skrev mandag at de ventet at Newcastle ville komme med et nytt bud, men en avgjørelse i Rooney-saken må komme innen tirsdag og vil Rooney til en managerløs klubb?

Var det rett å sparke Bobby Robson? Diskuter saken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere