*Nettavisen* Sport.

Neymar scoret to - Valdes røk korsbåndet

SCORET TO: Neymar scoret to mål da Barcelona tok tre viktige poeng onsdag. Foto: Manu Fernandez (Ap / NTB scanpix)

Seier på godt og vondt for Barcelona.

26.03.14 23:11

Noen timer etter at han fikk krass kritikk fra Barcelona-legenden Johan Cruyff ga Neymar svar på tiltale med to mål i 3-0-seieren over Celta onsdag.

Seieren sendte Barcelona tilbake til tabelltopp, om enn bare for en kort stund, men skaden til Victor Valdes var et stygt skår i gleden. Han måtte tidlig ut med det som kan være en alvorlig kneskade.

Valdes ble båret ut og ble erstattet av veteranen José Manuel Pinto. Etter kampen ble det klart at den spanske landslagsmålvakten har røket korsbåndet og at han mister sommerens VM-sluttspill i Brasil.

Cruyff kritiserte onsdag kjøpet av Neymar og sa at han har «destabilisert» garderoben. Nederlenderen, som hadde suksess i Barcelona både som spiller og trener, mener at han er altfor godt lønnet som 22-årig nykommer og at det har sådd splid i troppen. Han karakteriserte også brasilianeren som umoden.

Neymar har ikke levd opp til forventningene i sin første sesong i klubben, men onsdag glitret han. Han scoret ledermålet allerede i det 7. minutt etter fint forarbeid av Lionel Messi og Alexis Sanchez.

Messi doblet ledelsen etter å ha blitt spilt gjennom av Andres Iniesta, mens Neymar satte punktum midt i annen omgang med en klasseavslutning.

I en annen kamp onsdag vant Rayo Vallecano 1-0 over Osasuna med et straffespark signert Joaquin Larrivey rett før slutt.

Både Real Madrid og Atlético Madrid spiller senere onsdag og kan gå forbi Barcelona på tabellen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag