*Nettavisen* Sport.

Neymar ute i resten av VM

SKADET: Neymar vrir seg i smerter. Foto: Leonhard Foeger (Reuters / NTB scanpix)

Brasil rystes av sjokknyhet.

05.07.14 11:46

Det var mot slutten av kvartfinalen mot Colombia fredag at Neymar fikk seg en trøkk i ryggen etter en duell og måtte bæres av banen på båre.

Superspissen tok til tårene på vei ut av arenaen.

Senere ble det kjent at Neymar hadde blitt sendt rett på sykehus og trener Luis Felipe Scolari sa på en pressekonferanse at det kunne være alvorlig.

Mister resten
- Jeg tror ikke han spiller neste kamp. Det blir vanskelig. Han gråt av smerte. Vi får bare håpe at det går bra med ham, sa trenerveteranen etter kampslutt, som er langt fra fornøyd med hvordan stjernespissen har blitt behandlet av motstanderne i mesterskapet.

- Jeg har sagt i løpet av de siste tre kampene at Neymar er blitt jaktet på. Men alle andre land mener det ikke er sant, og at det bare er deres spillere som er blitt jaktet på, sier Scolari.

Ifølge bilder fra O Globo skal en rekke folk ha samlet seg utenfor sykehuset for å gi støtte til sin store helt og firemålsscorer i VM.

Den siste oppdateringen i saken er at Neymar nå er ute i resten av VM. Det betyr at han går glipp av semifinalen mot Tyskland og eventuell finale.

Det er Brasils landslagslege Rodrigo Lasmar som bekrefter dette overfor GT. Ifølge rapporter skal Neymar ha brukket en virvel i ryggen. Det er snakk om at Barcelona-profilen kan bli ute i så lenge som seks uker fra fotballen.

- Det er ikke alvorlig i den grad at han trenger en operasjon, men han må holde seg i ro for å bli bedre. Dessverre kan han ikke spille, sier han til SporTV.

Beklager
Det var Colombias Juan Zuniga som satte kneet i ryggen på stjernen.

Nå håper Zuniga, som trolig er en av Brasils mest mislikte personer for øyeblikket, at det går bra med brassen.

- Jeg håper det ikke er alvorlig. La oss be til Gud. Ute på banen forsvarer jeg mitt lands farger, og jeg regnet ikke med at han ville brekke en ryggvirvel, sier Zuniga ifølge NTB.

- Det var en vanlig duell. Jeg prøvde å dekke ham. Jeg tenkte ikke på å skade ham, forteller Colombia-spilleren.

Brasil vant kampen mot Colombia med 2-1 etter mål av Thiago Silva og David Luiz. James Rodriguez scoret trøstemålet til Colombia på straffe.

Kaptein Thiago Silva pådro seg også gult kort i kvartfinalen og må dermed stå over semifinalen mot Tyskland.

HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.