RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NFF anmelder Rekdal

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vil straffe Aalesund-treneren for «alkis»-uttalelsene.

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund bestemte seg torsdag for å anmelde Kjetil Rekdal til Doms- og sanksjonsutvalget, på grunn av Aalesund-trenerens upassende oppførsel i etterkant av oppgjøret mot Brann på Brann stadion.

Bakgrunnen for innstillingen er situasjonen som oppsto mellom Rekdal og Eirik Bakke i TV-intervjuet etter kampen, der førstnevnte kalte Brann-spilleren for en «alkis».

– Har personlig ansvar
Forbundsstyret mener at situasjonen som oppstå ikke er i tråd med fotballens fair play-prinsipp, og at uttalelsene er med på å undergrave oppfatningen av fotballen som en seriøs aktør.

– Slik oppførsel hører ikke hjemme i norsk fotball, og alle har et personlig ansvar for å unngå at slikt skjer, sier fotballpresident Sondre Kåfjord i en pressemelding fra NFF.

– Av preventive hensyn er det derfor helt nødvendig å reagere mot denne typen hendelser. Det er viktig at de ansvarlige myndigheter markerer at man anser denne typen oppførsel for å være unødvendig og uheldig for fotballens anseelse.

Én kamps karantene
Forbundsstyret har på bakgrunn av redegjørelsene fra klubbene kommet fram til at Kjetil Rekdal innstilles til én kamps karantene og en bot pålydende kr. 10 000,- til Aalesunds FK.

Videre har Forbundsstyret valgt å ikke forfølge saken videre overfor Brann og Eirik Bakke. Brann får en skriftlig påminnelse fra NFF der klubben minnes om hvilke forventninger det stilles til oppførsel fra aktører på dette nivået.

Aalesunds FK og Rekdal har frist til torsdag 16. juli for å komme med bemerkninger til anmeldelsen som deretter skal behandles av Doms- og sanksjonsutvalget.

Ingen straff fra klubben
Allesund opplyste torsdag at de ikke kommer til å straffe Rekdal for uttalelsene. Det ble bekreftet av Aalesund-dirktør Henrik Hoff.

LES OGSÅ: Rekdal slipper «alkis»-straff

– Styret har bestemt at Kjetil Rekdal ikke skal få straff eller sanksjoner i forbindelse med oppførselen etter Brann-kampen, sier Hoff til TV 2 Sporten, ifølge Sunnmørsposten.

– Det viktigste nå er at vi jobber sammen for at dette ikke skal skje igjen. Kjetil har beklaget uttalelsene på det sterkeste og vi aksepterer beklagelsen. Han har lovet oss å jobbe med seg selv og telle til 10 neste gang det koker rundt ham, sier Hoff.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere