RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ulveseth, Birte Susann (SCANPIX)

NFF åpner for cupendring

Sist oppdatert:
Norges Fotballforbund gir etter for presset.

En rekke fotballpersonligheter har ytret ønske om at Norges Fotballforbund skal trekke cupen helt fra runde en. Det vil gi «askeladder» muligheten til å slippe unna topplagene og nå langt i turneringen.

NFF har tidligere vært negativ til dette og har ønsket å drive «fotballpropaganda» ved å sende tippeligalagene rundt i distriktene.

Nå har de imidlertid satt døren på gløtt og har sendt ut et forslag om trekning allerede fra første runde til høring blant klubber, kretser og interesseorganisasjoner.

Fotballpresident Sondre Kåfjord ser helst at dagens ordning ikke blir endret, men er lydhør for hva Fotball-Norge mener.

- Det som er svært viktig å få frem er at våre forslag ikke kommer til å bli trumfet gjennom. Det er helt feil at vi har bestemt noe som helst. Her er vi lydhøre for Fotball-Norge til alternative modeller som også ligger i høringsnotatet, sier han til VG.

NFF ønsker også en endring av fordelingsnøkkelen av cup-pengene.

- Det skal lønne seg også økonomisk å vinne cupfinalen, slik det er i Mesterligaen og i Royal League. Derfor foreslår forbundsstyret at vinneren får to tredjedeler av overskuddet som tilfaller lagene. Det betyr ca. to millioner kroner til vinneren og én million til taperen av cupfinalen, sier Kåfjord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere