RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballpresident Yngve Hallén og fagansvarlig for klubblisens i NFF, Rune Nordhaug t.h. gjennomgår økonomien til fotballklubbene Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fotballpresident Yngve Hallén og fagansvarlig for klubblisens i NFF, Rune Nordhaug t.h. gjennomgår økonomien til fotballklubbene Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

NFF: Fire nye toppklubber i rød sone

Sist oppdatert:
Brann, Bryne, Hønefoss og Nest-Sotra må levere handlingsplan.

I eliteserien for menn fortsetter Start og Viking i rød sone. De var de to eneste klubbene som har vært i rød sone også det siste halvåret.

Brann er ny

Brann, Bryne, Hønefoss og Nest-Sotra er nye klubber i rød sone i 1.-divisjon menn. Kristiansund var i rød sone fra tidligere og må fortsatt levere økonomisk handlingsplan.

Brann, som neste sesong skal spille i eliteserien igjen, er i rød sone for første gang siden 2011. Vurderingen fra NFF er basert på regnskapsavslutningen 30. juni.

– Det stemmer at vi er plassert der, men dette kommer ikke som noen overraskelse på oss. Vi har vært forberedt på det. Vi hadde et håp om å bli værende i gul sone da vi leverte inn tallene, men det ble vi ikke. Hver dag er en kamp for å få hjulene til å gå rundt, og vi må bare innrømme at vi har noen utfordringer, sier Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, til Bergensavisen.

På kvinnesiden har Amazon Grimstad ikke levert en tilfredsstillende økonomisk handlingsplan og blir trukket ett poeng i årets toppserie av Norges Fotballforbund.

Fakta: Her er oversikten over alle klubber:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Tippeligaen:
Grønn: Strømsgodset, Sarpsborg, Mjøndalen og Bodø/Glimt
Gul: Sandefjord, Lillestrøm, Haugesund, VIF, Tromsø, Aalesund, Rosenborg, Molde, Odd og Stabæk
Rød: Start og Viking

OBOS-ligaen:
Grønn: Sogndal ,Hødd, Bærum, Strømmen og Åsane
Gul: Ranheim, Sandnes ulf, Fredrikstad, Follo, Levanger og Jerv
Rød: Brann, Kristiansund, Bryne, Hønefoss og Nest-Sotra

Toppserien:
Grønn: LSK Kvinner, Røa, Arna-Bjørnar, Vålerenga, Medkila, Trondheims-Ørn og Klepp.
Gul: Avaldsnes og Kolbotn
Rød: Amazon Grimstad

Kilde: NFF

Det betyr at fotballklubben i toppserien for kvinner går fra 15 til 14 poeng. Plasseringen blir den samme. De ligger fortsatt nest nederst på en 11.-plass på bedre målforskjell enn sistplasserte Medkila.

Klubben fikk beskjed om poengtrekket tidligere denne måneden.

– Klubben anket, men anken ble ikke tatt til følge. Derfor trekkes de ett poeng, sa Rune Nordhaug, klubblisensansvarlig i Norges Fotballforbund (NFF), da han presenterte de halvårlige tallene for klubbøkonomien i norsk fotball på Ullevaal stadion torsdag.

Rødt

Tross Amazon Grimstads poengtrekk var det toppserien for kvinner som fikk best skussmål av fotballpresident Yngve Hallén. Han var i det store og hele fornøyd med den økonomiske stoda i norsk toppfotball.

Grimstad-klubben er den eneste av toppklubbene for kvinner som fortsatt må levere en økonomisk handlingsplan overfor NFF. De er den eneste av klubbene som har havnet i såkalt rød sone.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere