NFF-forslag fikk fotballtinget til å steile

Fotballpresident Yngve Hallén medgir at forslaget om å flytte forsikringsutgiftene for ungdom over på klubbene var for dårlig forankret i fotballfamilien, men NFF-styret fremmer trolig forslaget igjen neste år.

Fotballpresident Yngve Hallén medgir at forslaget om å flytte forsikringsutgiftene for ungdom over på klubbene var for dårlig forankret i fotballfamilien, men NFF-styret fremmer trolig forslaget igjen neste år. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Hallen innrømmer at forslaget var for dårlig forankret.

09.03.14 15:31

Fotballforbundet ville flytte kostnadene for forsikringsutgiftene for ungdom (13-19 år) over på klubbene. Da steilet fotballtinget.

Ingen visste hvor mye det ville koste klubbene, og irritasjonen var stor da forslaget ville fått betydning for klubber i et budsjettår der mange allerede har sendt ut medlemskontingenten.

– Var saken for dårlig forankret i fotballfamilien?

– Det sa tinget, og da var den det. Alle er enig om at det er et fantastisk tilbud, og at dette er noe vi må ha i vår organisasjon. Det vil bli en debatt på neste ting om hvordan vi skal finansiere dette i fremtiden, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB.

Motstanden var så stor mot forslaget at forbundsstyret valgte å trekke hele forslaget, men det kommer trolig opp igjen allerede neste år.

– Forbundet omsetter for 800 millioner kroner bare på aktivitetsregnskapet. Da vet vi at det alltid vil være noen muligheter for å finne inndekning. Så sant det ikke skjer veldig uforutsette ting, kan jeg love at vi skal greie å komme i balanse, sier Hallén.

Økonomisk trygghet

Han påpeker at 5 millioner kroner ikke er den største utfordringen å finne dekning for. Verre var det da rettighetsselskapet Kentaro sluttet å betale sine forpliktelser for to år siden. Det er blitt antydet at NFF har 26 millioner til gode der. Nå er en ny medieavtale i boks. Den er gjennom UEFA og gir langt mer økonomisk trygghet.

– Bare å få Italia hjemme i åpningskampen i EM-kvalifiseringen påvirker dette (økonomien) positivt. Dette skal vi greie. Vi hadde større utfordringer da Kentaro ikke gjorde opp sine forpliktelser og publikumsinntektene sank med 18 millioner. Det var vesentlig større utfordring, sier Hallén.

– UEFA har et økonomisk solid fundament. Vår gode likviditet skyldes at vi har en ikke bare god, men punktlig utbetalingsplan som også blir fulgt opp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.