RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STØTTER IKKE BLATTER: Yngve Hallen skriver i en pressemelding at NFF kommer til å støtte Prins Ali av Jordan.
STØTTER IKKE BLATTER: Yngve Hallen skriver i en pressemelding at NFF kommer til å støtte Prins Ali av Jordan. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

NFF har bestemt seg: Støtter ikke Blatter

Sist oppdatert:
Yngve Hallén og Norges Fotballforbund har bestemt seg for å stemme på prinsen av Jordan.

Kritikken mot Norges Fotballforbund har vært massiv etter at president Yngve Hallén ikke åpent har uttalt at de ikke kommer til å stemme på Sepp Blatter som FIFA-president.

Torsdag formiddag har imidlertid NFF sendt ut en pressemelding der de forklarer at de har tatt valget om å støtte Prins Ali bin Al Hussein.

Avgjørelsen kommer etter at Hallén har deltatt i et møte sammen med UEFA-delegatene torsdag formiddag, og etter at Prins Ali holdt en tale til de europeiske delegatene.

- Prins Ali holdt en svært god tale, og lederskapet i UEFA ber oss alle om å støtte ham, sier Hallén i pressemeldingen.

Han mener videre at dette ble et standpunkt man ikke kunne komme utenom å fatte.

- Slik situasjonen har utviklet seg i FIFA, kan ikke troverdigheten bevares med Blatter som øverste leder. (Michel) Platini trakk frem alle de gode tingene Blatter har gjort, men organisasjonen trenger en ny toppleder. 

Ønsker forandring
Det er fortsatt uavklart om det blir gjennomført presidentvalg fredag, etter at UEFA og flere sentrale skikkelser har bedt om at valget blir utsatt.

Dersom det blir gjennomført som planlagt, håper Hallén nå at Platini og UEFA klarer å få bred oppslutning om sin avgjørelse.

- Jeg håper at de måten Platini har håndtert situasjonen på fører til at vi får bred tilslutning rundt vårt sterke ønske om forandring og nytt lederskap, sier Hallén.

Den norske fotballpresidenten sier han har hatt en samtale med Blatter torsdag, der han redegjorde for Norges avgjørelse.

- Jeg har fortalt dette til Blatter tidligere, og i dialog med resten av Forbundsstyret, har jeg besluttet at NFF kommer til å støtte Prins Ali, forteller Hallén.

UEFA boikotter ikke
Det europeiske fotballforbundet (UEFA) boikotter ikke FIFA-kongressen. Det sier den irske fotballsjefen John Delaney til nyhetsbyrået DPA.

Det synes også klart at mange av UEFAs stemmer går til prins Ali bin al-Hussein.

Han utfordrer FIFA-president Sepp Blatter i valget som skal foregå fredag.

Torsdag sa Australias fotballforbund nei til Blatter. De ønsker et skifte av kurs i FIFA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere