RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NFF holder tilbake Avaldsnes-støtte

STØTTEN HOLDES TILBAKE: Avaldsnes.
STØTTEN HOLDES TILBAKE: Avaldsnes. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
- Vi holder tilbake midler ettersom vi opplever Avaldsnes' mulige samarbeid med Betsson som illojalt.

Norges Fotballforbund vil ikke behandle Avaldsnes' søknad om pengestøtte til mesterligaforberedelser før det er avgjort om klubben inngår avtale med et utenlandsk spillselskap, melder NRK.

– Vi avventer behandling av søknaden om midler, da klubbens forhold til Betsson ikke er avklart, fikk Avaldsnes til svar da klubben onsdag tok kontakt for å sjekke status for søknaden.

NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn bekrefter dette overfor NRK.

– Det medfører riktighet. Vi holder tilbake midler ettersom vi opplever Avaldsnes' mulige samarbeid med Betsson som illojalt, sier han.

Avaldsnes spurte i vår NFF om lov til å inngå en avtale som innebærer at et utenlandsk spillselskap blir lagets offisielle sponsor i kamper spilt utenfor Norge.

Forbundet motsetter seg dette, men Avaldsnes mener at NFF ikke har greid å vise til lover eller regler som forbyr en slik avtale. Det vekker dermed sterke reaksjoner at millionstøtten til mesterligaforberedelser holdes tilbake.

– Vi ser spesielt alvorlig på dette i og med at NFF ikke har kommet med et eneste juridisk holdbart argument for at klubben ikke skal inngå en betydningsfull og økonomisk viktig sponsoravtale, heter det i en uttalelse fra Avaldsnes.

– At NFF på denne måten velger å forkludre klubbens sportslige forberedelser til spill i mesterligaen kan bare forstås som et eksempel på at kvinnefotballen ikke tas på alvor av forbundet.

Fisketjønn sier til NRK at det er satt av penger i budsjettet til å støtte klubber som er kvalifisert for spill i Europa. Søknader om støtte er normalt en formalitet.

– Ja, det kan jeg egentlig si. Det er lang tradisjon for at forbundet støtter klubber som skal ut i Europa, sier han.

Turbulensen har ikke gått ut over Avaldsnes' prestasjoner på banen. Kaptein Maren Mjelde scoret tre mål da Fyllingsdalen ble slått 7-0 i cupen onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere