*Nettavisen* Sport.

NFF lover Solbakken-granskning

LOVER GRANSKNING: Kjetil Siem i Norges Fotballforbund. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Norges Fotballforbund følger opp Josimar-saken.

30.10.14 12:52

Det var onsdag at fotballmagasinet Josimar kom med en lang artikkel om fotballagent Jim Solbakkens og hevdet at han har brutt reglene.

I artikkelen, som tar for seg mye av Solbakkens karriere som agent og hans vennskap med Ole Gunnar Solskjær, hevdes det blant annet at agenten satt på begge sider av forhandlingsbordet da Mame Biram Diouf ble solgt fra Molde til Manchester United. Dette strider mot reglene til Norges Fotballforbund.

Når varsler NFFs generalsekretær Kjetil Simen at forbundet vil se nærmere på beskyldningene mot den profilerte agenten. Jurister skal se på saken.

Det melder Bergens Tidende torsdag.

-Våre folk ser nå på om det er fremkommet nye opplysninger eller momenter som gjør det riktig eller nødvendig å undersøke noe nærmere, sier Siem.

Siem sier videre at NFF alltid undersøker alle påstander som kommer fram i media, bøker eller magasiner, men at det også tidligere har blitt gjort undersøkelser vedrørende Solbakkens virksomhet som agent.

Jim Solbakken uttalte seg om saken til Nettavisen onsdag.

- Det er ikke ubehagelig i det hele tatt. Jeg sover fryktelig godt hver eneste natt. Jeg har alltid bestrebet meg på å følge regelverket. Jeg har, både etter agentregelverket og lovene i Norge, 100 prosent god samvittighet for det jeg gjør, sier agenten.

Siem påpeker at NFF ikke kan forholde seg til anonyme kilder, slik Josimar hevder å ha i sin artikkel, i sine undersøkelser.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.