*Nettavisen* Sport.

NFF ryddet opp i ungarsk billettrot

NFF kunne sende denne gladmeldingen ut til 180 norske supportere onsdag ettermiddag.

NFF kunne sende denne gladmeldingen ut til 180 norske supportere onsdag ettermiddag. Foto: (NTB Scanpix)

Nå blir det norske bortefeltet styrket i den kommende landskampen i Budapest.

12.11.15 09:38

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norges Fotballforbund (NFF) har sammen med det ungarske forbundet ryddet opp i billettkaoset som nærmere 180 norske supportere ble rammet av denne uken.

Nettavisen kunne tirsdag fortelle om billettrotet skapt av det ungarske forbundet i forbindelse med den kommende playoffkampen mot Norge i Budapest. Forbundet hadde solgt vanlige billetter til norske supportere gjennom deres hjemmeside, men varslet likevel senere at de ville nekte norske supportere adgang på andre steder enn bortefeltet.

LES OGSÅ: Kjempetabbe skaper norsk billettkaos

Utvider bortetribunen

Nå forteller markedssjef i NFF, Thore André Krystad, at de har kommet frem til en løsning slik at samtlige supportere som kjøpte billetter gjennom det ungarske forbundet kommer inn på stadion.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er deler av meldingen enkelte norske supportere fikk tilsendt onsdag. Foto: (Nettavisen)

- Vi har blitt enig med ungarerne om å utvide bortefeltet, så da klarer vi å få det til, sier Krystad til Nettavisen.

Markedssjefen er strålende fornøyd med at problemet har løst seg.

- Jeg har allerede fått flere hyggelige meldinger fra folk som har vært veldig usikre på om de kom til å få komme inn på kampen. Det er positivt at vi har klart å få det til, forteller Krystad.

NFF har nå sendt en melding til de aktuelle supporterne gjennom det ungarske forbundet. Den forteller hvordan de nå skal forholde seg til den nye løsningen.

Fornøyd supporterleder

Opprinnelig var det plass til 1100 norske fans i bortefeltet, men nå blir de nærmere 1300 mann som skal heie frem de norske spillerne i den avgjørende kampen mot Ungarn førstkommende søndag.

Supporterleder Lars Olav Nordbø Karlsen er godt fornøyd med at man har kommet frem til en god løsning.

- Dette er veldig bra. Det er godt at de (NFF) hjelper de norske supporterne, sier Karlsen til Nettavisen.

Han tror de aktuelle tilskuerne er mer fornøyd med å kunne se kampen sammen med 1100 andre landsmenn i stedet for å sitte blant ungarere.

- For folk har det vært en nødløsning å kjøpe billetter utenfor vårt felt. Så når de nå havner på vårt felt, blir jeg veldig overrasket hvis noen blir skuffet, forteller Karlsen.

LES OGSÅ: Tettey ikke enig i Høgmo-hyllest

LES OGSÅ: Hovland om nedturen: - Jeg blir forbannet

Kan bli første mesterskap på 15 år

Skulle Norge slå Ungarn i de to kommende playoff-kampene, vil det være første gang siden EM i 2000 at det norske herrelandslaget i fotball kvalifiserer seg til et sluttspill.

Norge har vært i nærheten av å kvalifisere seg til mesterskap tidligere, men både i 2003 og 2005, kom de til kort i avgjørende playoff-kamper. Da møtte de riktignok Spania og Tsjekkia, som er langt tøffere motstand enn det ungarske landslaget.

Den første playoff-kampen mot Ungarn spilles på Ullevaal Stadion allerede torsdag 12. november klokken 20.45, mens den siste og avgjørende kampen har avspark samme klokkeslett søndag 15. november. Begge kampene sendes også på TV-kanalen TVNorge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.