RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NFF tjener stort på ny TV-avtale

Foto: Thomassen, Christian (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tror på en inntektsvekst på 67 prosent.

Oslo (NTB): Det europeiske fotballforbundet tror på en inntektsvekst på 67 prosent med den nye TV-avtalen som sikrer landskamper på åpne kanaler, skriver Finansavisen.

Avtalen, som gjelder landskampene både hjemme og borte fra juli 2014 til juli 2018, sikrer at alle kvalifiseringskampene til EM og VM blir sendt på åpne TV-kanaler. Også en privatlandskamp inngår i pakken, som for NFF er verdt 22 millioner euro, vel 167 millioner kroner over fire år.

- Vi har signert en intensjonsavtale med Det europeiske fotballforbundet (UEFA), som jobber for å selge medierettighetene i en samlet pott, sier assisterende generalsekretær Kai-Erik Arstad i Norges Fotballforbund (NFF) til Finansavisen.

UEFA består av 53 medlemsland. De sikter mot økte inntekter.

- Hvis avtalen går gjennom, så er den veldig velkommen fra vår side. Dette vil bety større tilgjengelighet for folk som vil se kampene på TV, og det gjør ikke noe at vi får bedre betalt heller, sier Arstad.

TV 2 sitter på rettighetene til å vise herrelandslagets hjemmekamper i år og neste år, mens bortekampene ofte er blitt kjøpt opp av betalingskanaler direkte fra Norges motstandere. Samtidig ønsker UEFA å legge landskampene på torsdager og tirsdager under konseptet «a week of football». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere