RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NFF vil ikke skjerme Martin (15)

KLAR FOR NORGE: Martin Ødegaard får trolig sin landslagsdebut onsdag.
KLAR FOR NORGE: Martin Ødegaard får trolig sin landslagsdebut onsdag. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Han er en moden gutt, sier Svein Graff.

DRAMMEN/OSLO (Nettavisen): Onsdag får Martin Ødegaard trolig sin debut på det norske landslaget. Han er tatt ut i troppen som møter De forente arabiske emirater i Stavanger.

Unggutten har imponert stort for Strømsgodset denne sesongen og vist at han takler nivået i Tippeligaen bra, til tross for at han er ligaens yngste spiller. Nå får han etter alle solemerker prøve seg på et landslag som hovedsakelig består av spillere fra toppdivisjonen i Norge.

I tilfellet Ødegaard var det ikke lenger et spørsmål om han skulle bli tatt ut på landslaget, men når han skulle bli tatt ut. Eksperter og spaltister har allerede skrevet opp og ned om det er riktig eller feil å ta ut en såpass ung spiller i en A-landslagstropp. Nå er avgjørelsen altså tatt.

Nettavisens sportssjef Roy Kvatningen skrev i et blogginnlegg tidligere i sommer at han anser Ødegaard som «en oase av livgivende vann, i det ørkentørre landskapet vi kaller norsk fotball».

Kvatningen mener det er svært positivt at Norge er i ferd med å få en profil som Ødegaard, men advarer også mot det trykket, blant annet oppmerksomhet fra pressen, som kommer med dette og mener unggutten bør beskyttes mot pressen en stund til, på grunn av sin unge alder.

- God dialog
Når 15-åringen debuterer på pressetreff med A-landslaget tirsdag kveld, vil nok dette trykket bli større enn noen gang. Det er nesten garantert at alt som kan krype og gå av journalister til stede ønsker å snakke med Ødegaard både på pressetreffet og etter selve landskampen. Norges Fotballforbund føler likevel ikke behov for å skjerme unggutten. I hvert fall ikke denne gangen.

- Vi har hatt en god dialog med spiller, familie og klubb og venter at dette går bra. Vi har selvsagt i bakhodet at vi har en 15 år gammel debutant med oss, men han er en moden gutt med flinke folk rundt seg, sier informasjonssjef i NFF Svein Graff til Nettavisen.

- Vi vil ikke skjerme han spesielt på denne samlingen, men sette oss ned med Martin og ta en god prat med han, sier Graff videre.

Graff har tidligere overfor Dagbladet fortalt at en annen ung, norsk spiller, Mats Møller Dæhli, har blitt skjermet fra presseoppstyret når det av og til har blitt litt mye.

- Vi skal ha åpenhet, og vi er kanskje det mest åpne landslaget i Europa. Men vi må ha i bakhodet at Mats er 19 år. Vi vil ikke være med og hausse ham opp unødvendig. Det er prestasjonene på banen som skal tale for seg, og gjøre ham til en interessant person, sa Graff til avisen i vår.

- Ikke hørt noe
Da Nettavisen snakket med Ødegaard etter møtet med Stabæk lørdag, hadde heller ikke han fått noen signaler om at han ville bli skjermet fra et eventuelt medietrykk.

- Nei, det har jeg i hvert fall ikke fått noe beskjed om. Det kan hende de har pratet om det i landslagsledelsen, men jeg har ikke hørt noe om det, sier 15-åringen til Nettavisen.

Unggutten sier at både han og lagkompisene i Strømsgodset så langt har taklet all den medieoppmerksomheten som har vært rundt ham på en ypperlig måte. Så sent som lørdag var speidere fra Liverpool og Real Madrid på plass i Drammen for å følge spilleren, samtidig som storavisen Daily Mail fra England var der for å lage en portrettsak.

- Både jeg og lagkameratene mine takler denne oppmerksomheten veldig bra, så det løser vi helt fint, sier Ødegaard.

Landskmapen mot De forente arabiske emirater spilles onsdag klokken 18.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere