*Nettavisen* Sport.

Nigeria suspendert av FIFA

UTESTENGT: Nigeria får ikke delta i FIFA-turneringer framover. Foto: Gavin Barker (Pa Photos / NTB scanpix)

Nigerias fotballforbund ble onsdag suspendert av FIFA på grunn av innblanding fra landets myndigheter.

10.07.14 00:36

Dermed er nigerianerne utestengt fra alle internasjonale fotballturneringer inntil videre.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) viser til en artikkel i dets vedtekter som sier at medlemsnasjonene skal administrere sine saker uavhengig av og uten innflytelse fra tredjeparter.

FIFA opplyser at det tidligere har sendt et bekymringsbrev til Nigerias fotballforbund (NFF) fordi myndighetene i landet gjennom en rettslig beslutning nektet NFF-ledelsen å administrere nigeriansk fotball.

- Ulovlig generalforsamling

Den nevnte rettskjennelsen har videre bestemt at et medlem av Nigerias regjering skal styre NFF inntil saken er avgjort i retten, uten at det ble oppgitt en dato for en slik høring.

Den valgte personen kalte ifølge FIFA inn til en ekstraordinær generalforsamling i NFF forrige uke. Dette skjedde i stridd med NFFs lover. I utgangspunktet skulle det holdes en kongress med valg av nytt styre i forbundet 26. august.

- Suspensjonen vil bli opphevet når rettsbestemmelsene er trukket tilbake og korrekt valgt utøvende komité, generalforsamling og administrasjon i NFF er i stand til å jobbe uten noen innblandinger i deres saker, skriver FIFA på sitt nettsted.

Null deltakelse

Utestengelsen medfører at ingen lag, inkludert nigerianske klubber, kan delta i internasjonale fotballturneringer. NFF kan ikke være representert i regionale, kontinentale eller turneringer og heller ikke i vennskapskamper.

- Den mest umiddelbare effekten er at Nigeria ikke får delta i det kommende U20-VM for kvinner (i august) dersom suspensjonen ikke er fjernet innen 15. juli, forklarer FIFA.

Forbundet understreker også at ingen medlemmer eller ansatte i NFF kan dra nytte av FIFAs eller Det afrikanske fotballforbundets (CAF) utviklingsprogrammer, kurs eller opplæring så lenge suspensjonen gjelder. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag