Gå til sidens hovedinnhold

Niklas Sandberg forventer overgang til Eliteserien

Midtbanejuvelen er klar på at han vil forlate Ull/Kisa etter kanonsesongen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Niklas Sandberg har hatt en fantastisk sesong i Ullensaker/Kisa denne sesongen 22-åringen har notert seg for 11 scoringer og 10 målgivende for klubben som endte på sjetteplass i OBOS-ligaen.

Sandberg var nominert til prisen for årets spiller under Fotballfesten, og så langt er han den eneste av de fire nominerte som ikke blir å finne i Eliteserien neste sesong.

Selv er han uansett klar på at dette kommer til å forandre seg, dersom hans nåværende klubb holder sin lovnad.

- Jeg har en avtale med Ull/Kisa fra sist sommer der vi ble enige om at dersom det kom interesse, og jeg fortsatte å levere for de ut sesongen, så får jeg lov til å ta steget videre. Så får vi se om de holder ord på det, sier Sandberg til Nettavisen.

- Så de har lovet deg at du skal få lov til å dra?

- Ja, det vil jeg si.

Les mer: Raser etter avvist bud på Niklas Sandberg

Var for dyr

Sist sommer var Haugesund meget interessert i å sikre seg rogalending. Den gangen var det overgangssummen som stoppet en overgang for midtbanejuvelen.

FKH-direktør Eirik Opedal bekreftet til Nettavisen den gangen at hans klubb hadde lagt inn bud, men at prisnivået gjorde at det ville være billigere å hente fra Europa.

Interessen for Sandberg skal ikke ha stoppet etter den fantastiske sesongen, men hovedpersonen selv forholder seg rolig til det hele.

- Jeg tror selv, jeg håper på det. Så får vi se hvem det blir for. Det blir interessant å se, og dette er jo ikke bare opp til meg. Det har vært en del interesse, men det er vanskelig å si hvor konkret og om det blir bud, sier Sandberg.

Han representeres av agent Imad El Hammichi, som også bekrefter at de har fått henvendelser rundt klientes situasjon.

- Niklas har kontrakt med klubben ut neste sesong, og i utgangspunktet forholder vi oss til den, men det er ingen overraskelse at det er klubber som har forhørt seg om situasjonen han, sier El Hammichi, som også understreker at han håper Ull/Kisa forholder seg til avtalen de har gjort med klienten.

El Hammichi, som også representerer Kristoffer Ødemarksbakken som gikk fra nettopp Ull/Kisa til Lillestrøm tidligere i år, tror at Sandberg fort blir å finne i samme divisjon som rekkekameraten.

- Det forelå bud fra en Eliteserie-klubb i sommer, og jeg blir overrasket om ikke flere klubber fra Eliteserien leggerinn konkrete bud også nå etter sesongen han har hatt.

Les mer: Ohi Omoijuanfo ønsker overgang fra Stabæk

Hovedstaden

Sandberg er klar på at både spillestil og spilletid blir en viktig faktor når han skal bestemme seg for hvilken klubb han går til.

- Jeg vil spille for en klubb som virkelig vil ha meg, og som satser på den spillertypen jeg er, og helst i et spillende lag. Jeg vil gjerne spille i en treer på midten, for det er der jeg passer bedre.

Underveis i intervjuet dukker Ronny Deila opp på den røde løperen på Ullevaal Stadion. Vålerenga, som har mistet både Christian Grindheim og Herman Stengel på midtbanen denne sesongen, har operert med en treer på midten ved flere anledninger denne sesongen.

- Kunne du tenkt deg å spille for Ronny Deila?

- Ja, det skal jeg ikke legge skjul på, sier Sandberg med et lurt smil.

Les også

Her er prisvinnerne fra Fotballfesten 2017

Kommentarer til denne saken