Nilsen om keeperhelten: - Vi får ta en prat med Viking

KEEPERHELT: Tromsø har funnet en ny keeperhelt i Pål Vestly Heigre.

KEEPERHELT: Tromsø har funnet en ny keeperhelt i Pål Vestly Heigre. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Tromsø har gått fra keepertabber til keeperhelt.

06.06.15 08:46

TROMSØ – MOLDE 2-0:

ALFHEIM STADION (NETTAVISEN): I løpet av sesonginnledningen har Tromsø benyttet seg av hele tre forskjellige keepere grunnet tabber, svakt spill og skader. Etter å ha vært banens beste mot både Rosenborg og Molde, er Pål Vestly Heigre en mann Tromsø ønsker å beholde lengre enn det låneavtalen med Viking tilsier.

- Han har vært førstevalg en periode, og jeg synes han spiller med en herlig selvtillit, en herlig vilje og er veldig rolig i mål. Det er veldig bra av Pål og måten han opptrer totalt sett, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen til Nettavisen om sisteskansen.

Selv er Heigre fornøyd med egne prestasjoner, men deler på æren for de gode kampene.

- Jeg føler at jeg har spilt godt, men gutta foran meg har vært gode de òg, og gjort det enklere for meg, sier Heigre til Nettavisen.

På spørsmål fra Nettavisen om kontraktssituasjonen og sin egen fremtid svarer Heigre at han «ikke vil kommentere noe om det». Nilsen er derimot mer villig til å snakke om kontrakten til spilleren som er leid inn fra Viking.

- Med oss går den ut 22. juli, og med Viking går den ut ved nyttår. Vi får ta en prat med Viking – og ikke minst med Pål, sier Nilsen til Nettavisen.

Har opptrådd som et juniorlag

Før Tromsø skulle møte Odd, Rosenborg og Molde på rekke og rad i slutten av mai og begynnelsen av juni, hadde klubben sluppet inn 20 mål etter ni kamper – hvorav ti på dødball. Enda verre var det at Tromsø over de fem siste kampene hadde sluppet inn 15 mål – et snitt på tre mål per kamp.

Etter de fem målene Tromsø slapp inn i tapet mot Vålerenga 12. mai, var talen klar om problemene defensivt, særlig på defensiv dødball.

- Vi fullfører ikke det som er strategien: Vi er for snille inne i boksen. Vi opptrer til tider som et juniorlag i forhold til den type situasjoner som oppstår der, sa Nilsen til Nettavisen da, og lovet at laget skulle se på det defensive. Spesielt på dødball.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FORNØYD: Tromsø-trener Steinar Nilsen var en fornøyd mann etter 2-0-seieren over Molde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

De påfølgende fire kampene har Tromsø bare sluppet inn tre mål, og bare ett på dødball, samtidig som de har møtt noen av de beste lagene i landet i Rosenborg og Molde.

- Dere har slitt på defensiv dødball tidligere i år. Molde hadde 13 cornere, men de fikk få, om noen, sjanser ut av det. Hva har dere endret på?

- Rosenborg hadde vel 18, så man er oppe i høye tall, det er ingen tvil om det. Først og fremst har vi tatt opp en god diskusjon i hele teamet. Flovik har gjort en fantastisk jobb hos oss. De har både analysert og har sammen med spillerne vært med på å finne de beste løsningene for oss – det har blitt jobbet veldig godt med akkurat det, sier Nilsen til Nettavisen.

Fått inn mer muskler

Grunnet skade fikk ikke Christian Landu Landu, som ble hentet inn fra Viking før årets sesong, debutert for Tromsø i Tippeligaen før hjemmekampen mot Odd 25. mai. Etter debuten har han derimot bidratt mye med duellkraft sentralt og å skape en defensiv trygghet de siste kampene.

- Christian har vært veldig bra for oss, og har kommet inn med en herlig mentalitet og fantastiske holdninger i spillet sitt. Han har bydd veldig på seg selv, og det er vi særdeles glade for, og det har vært viktig også for spillet vårt totalt sett, sier Nilsen.

Stolt over innstillingen

Noe av det som gledet Nilsen aller mest i seieren over Molde, var innsatsen som ble lagt ned av spillerne.

I førsteomgang på stillingen 2-0 ble Mohamed Elyounoussi spilt gjennom av Sander Svendsen. Elyounoussi lobbet ballen over en utrusende Heigre og mot det tomme buret. Til Nettavisen kaller Tromsø-treneren avslutningen «litt kunstnerisk», men er mest opptatt det som skjer etterpå.

Venstreback Lasse Nilsen klarer på mirakuløst vis med hodet, i full fart mot eget mål og i kamp med Molde-spiss Tommy Høiland, å forlenge ballbanen slik at den går utenfor stolpen, mens venstrebacken selv fikk et litt ublidt møte med nettmaskene i det ene målet på Alfheim.

- For en herlig mentalitet Lasse viser til ved å fullføre der. Mange andre backer hadde kanskje stoppet opp, men han gir seg ikke før den ballen ligger i nettet eventuelt. Det gjør meg enormt stolt å se spillere som opptrer på den måten som Lasse gjør i den situasjonen, sier Nilsen.

Ordene i behold

Med en sterk poengfangst på de tre siste kampene mot de tre lagene som endte øverst på Tippeliga-tabellen forrige sesong, samtidig som laget har fremstått mye bedre defensivt, virker det som Tromsø-treneren har sine ord i behold etter at han sa at laget skulle få gjort noe med det defensive.

Nå kan Tromsø-spillerne ta seg en velfortjent pust i bakken før det venter en bortekamp mot Strømsgodset etter landslagspausen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag