Gå til sidens hovedinnhold

- Nina har vært gjennom et helvete

Southampton-proffen om alkohol- og narkotikabruken. Se intervjuet med Claus Lundekvam.

Claus Lundekvams utenomsportslige problemer har i lengre tid vært en dårlig skjult hemmelighet i den norske medieverden. I TV 2 snakker han nå ut om den turbulente tida.

- Jeg var skakkjørt og i et svart hull ganske lenge, der jeg ikke så noen utvei. Jeg booket fly til Rio de Janeiro og følte at hele verden var etter meg. Jeg ville bare vekk, jeg ville rømme, jeg ville ødelegge meg selv, forteller en åpenhjertig Lundekvam.

- Men jeg skjønte at dette ville ta livet av meg. For det hadde tatt livet av meg, sier han til TV 2.

Til behandling
Etter å ha spilt sin siste ligakamp våren 2007 har Lundekvam hatt en rekke utfordringer – den største har han nå når hans behandles på Tony Adams' klinikk - Sporting Chance Clinik - i England.

Lundekvam, med 40 landskamper for Norge, har vært i det engelske politiets søkelys en rekke ganger de siste åra. I fjor ble han dømt etter å ha fyllekjørt, mens han to ganger det siste året har blitt pågrepet av politiet, henholdsvis for «truende oppførsel» og for oppbevaring av narkotika.

Han står med 357 seriekamper for Southampton, og fikk sin testimoinal i 2008.

17. mai ble Lundekvam lagt inn på klinikken.

Se TV 2s intervju med Lundekvam her:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
TV2Player.insert(432707,"playerProgram432707", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

- Tomrommet etter fotballen vanskelig å takle. Jeg hadde 100 prosents innsats, også når det gjaldt rus – både alkohol og kokain.

Det føltes godt – i starten.

- Det er et helt forferdelig stoff.

- I begynnelsen var det oppkvikkende og behagelig, men det det hullet jeg snakker om, ble fylt av alkohol og rusmisbruk, sier den gamle midtstopperen til TV 2.

- Et helvete for kona
Det kunne fått katastrofale følger, Lundekvam sier han har vært innlagt to ganger på sykehus, og vært nært hjerteinfarkt. Fredag skrives han ut fra behandlingsklinikken, og nå håper han på et bedre liv.

- Nina, kona mi, har vært gjennom et rent helvete, jeg har misbrukt henne verbalt, og det er noe jeg må leve med lenge.

- Men nå har jeg fått tilbake glimtet i øyet, jeg har det tungt, men dette ska jeg klare å komme gjennom, sier 37-åringen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre