RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marius Vik (Nettavisen)

NISO utvider målgruppen

Idrettsutøvernes fagforbund NISO har utvidet sitt aktivitetsområde, og jobber nå for å få flere medlemmer fra individuelle idretter.

Lagidrettene fotball, håndball og ishockey var den opprinnelige målgruppen for LO-forbundet NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon). Men en vedtektsendring for tre år siden åpnet også muligheten for å ta opp medlemmer fra individuelle idretter.

- Foreløpig har vi bare rundt 15 medlemmer fra denne type grener. Men dette er noe vi arbeider mer og mer med, og det kommer stadig nye til, sier forbundsleder Joachim Walltin til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Samtaler med skiløpere

I 2009 ble de fleste av våre beste kombinertløpere medlemmer av organisasjonen. Nå kan utøvere fra de andre skidisiplinene følge etter. Walltin opplyser at man har hatt foreløpige samtaler med alpinister, hoppere og langrennsløpere, og at kontakten vil bli forsterket etter sesongslutt.

- Alle medlemmer får samme behandling, enten de driver en lagidrett eller individuelt. I tillegg til ulike spørsmål rundt kontrakter og utøveravtaler, har vi fokus på for eksempel karriereveiledning, utdanningsmuligheter ved siden av idretten og spilleavhengighet. Vi vil også jobbe stadig mer med forsikringsordninger, sier Walltin.

Blant de individuelle utøverne som har meldt seg inn og fått hjelp i konflikter med sine forbund, er sprinteren Jaysuma Saidy Ndure og skytterne Are Hansen og Ole Magnus Bakken.

Gir trygghet

Kombinertløperne Magnus Moan og Mikko Kokslien snakker varmt om NISO-medlemskap.

- I mine øyne er det en selvfølge å være NISO-medlem. Ja, jeg ser ingen grunner til å ikke være det. Det er en trygghet å ha en organisasjon som taler utøvernes sak i ryggen. Det er viktig, så komplisert som toppidretten på mange måter har blitt. Og jo flere vi er, desto sterkere blir vi, og desto større mulighet for å få gjennomslag for våre synspunkter har vi, sier Moan til ANB.

- Man vet aldri hva man kan komme opp i, og NISO er en god støttespiller dersom noe skulle skje. Det er betryggende å vite at man kan få hjelp. Jeg har et klart inntrykk av at de som arbeider for NISO er dyktige, proffe og innstilt på å støtte helhjertet opp på utøvernes premisser, supplerer Kokslien. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere