Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nobels Fredssenter-direktøren tror Sepp Blatter misforstod

Direktør for Nobels Fredssenters, Bente Erichsen.
Direktør for Nobels Fredssenters, Bente Erichsen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
- Han var lei seg, men det var nok fordi han trodde styrevedtaket var noe helt annet enn det i realiteten er, sier Bente Erichsen til Nettavisen.

Direktør for Nobels Fredssenter, Bente Erichsen, tror FIFA misforstod styrevedtaket om at de ønsker å bryte samarbeidet med Det internasjonale fotballforbundet.

Direktør for Nobels Fredssenter, Bente Erichsen, her sammen med FIFA-president Sepp Blatter i 2012, tror sistnevnte misforstod Nobels Fredssenters styrevedtak.

Erichsen snakket med FIFA-president Sepp Blatter tirsdag morgen for å orientere han om innholdet i styrevedtaket, og fikk da inntrykk av at sveitseren også trodde Nobels Fredssenter ønsket å avslutte initiativet Handshake for Peace.

- Han hadde forstått det slik at vi ønsker å nedlegge Handshake for Peace, men det ønsker vi ikke. Vi synes at Handshake for Peace er et godt tiltak. Vi har ikke til hensikt å legge ned det, men styret har et ønske om å avslutte samarbeidet med FIFA. Det er det mange grunner til, sier Erichsen til Nettavisen.

- For det første er fotballen bedre egnet til å utvikle et slikt prosjekt videre. Og det er ikke til å komme forbi at styret i Nobels Fredssenter ikke var spesielt begeistret for korrupsjonsanklagene mot FIFA, forklarer direktøren.

LES OGSÅ:FIFA kritiserer Nobels Fredssenter

LES OGSÅ:Nobels Fredssenter bryter med FIFA

Fikk kritikk fra FIFA
Nobels Fredssenter måtte tirsdag ettermiddag tåle å få kritikk fra FIFA i en uttalelse på organisasjonens hjemmeside.

Det melder de blant annet at Nobels Fredssenter ikke viser fair play ved å bryte samarbeidet.

- Vi er skuffet over å få vite gjennom media at Nobels Fredssenter planlegger å avbryte samarbeidet med FIFA om «Handshake for Preace», heter det i uttalelsen.

- Dette er ikke «fair play» ettersom de hindrer å fremme de viktigste verdiene av fredsbygging og antidiskriminering, skriver organisasjonen.

SNAKKET MED NOBELS FREDSSENTER: FIFA og Sepp Blatter virker å være lite fornøyd med at Nobels Fredssenter ikke ønsker å fortsette samarbeidet med FIFA.

- Ingen kommentar
Erichsen ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra FIFA.

- Jeg opplevde det som at vi hadde en helt «allright» samtale, hvor jeg ba om unnskyldning for at dette kom litt uheldig ut. Men saken om at styret ønsket å terminere avtalen med FIFA står fast, og dette har vært kjent for både Norges Fotballforbund og FIFA i noen måneder.

- Vi hadde en annen type samtale enn hva man ser ut ifra pressemeldingene fra FIFA, men det er greit.

- Hva synes du om at FIFA mener dere ikke driver «fair play»?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg hadde en helt grei samtale med Blatter, sier Erichsen.

«Vennskap, respekt og fair play»
Handshake for Peace er et initiativ som først ble innført i norsk toppfotball i 2012. Det innebærer at kapteinene både før og etter kamp hilser på hverandre.

Det skal være ment som et symbol på «vennskap, respekt og fair play».

I 2013 undertegnet FIFA en treårskontrakt med Nobels Fredsssenter om å samarbeide om konseptet. Det er denne avtalen Nobels Fredssenter nå ønsker å avbryte.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!