RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nobels Fredssenter-direktøren tror Sepp Blatter misforstod

Direktør for Nobels Fredssenters, Bente Erichsen.
Direktør for Nobels Fredssenters, Bente Erichsen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
- Han var lei seg, men det var nok fordi han trodde styrevedtaket var noe helt annet enn det i realiteten er, sier Bente Erichsen til Nettavisen.

Direktør for Nobels Fredssenter, Bente Erichsen, tror FIFA misforstod styrevedtaket om at de ønsker å bryte samarbeidet med Det internasjonale fotballforbundet.

Direktør for Nobels Fredssenter, Bente Erichsen, her sammen med FIFA-president Sepp Blatter i 2012, tror sistnevnte misforstod Nobels Fredssenters styrevedtak.

Erichsen snakket med FIFA-president Sepp Blatter tirsdag morgen for å orientere han om innholdet i styrevedtaket, og fikk da inntrykk av at sveitseren også trodde Nobels Fredssenter ønsket å avslutte initiativet Handshake for Peace.

- Han hadde forstått det slik at vi ønsker å nedlegge Handshake for Peace, men det ønsker vi ikke. Vi synes at Handshake for Peace er et godt tiltak. Vi har ikke til hensikt å legge ned det, men styret har et ønske om å avslutte samarbeidet med FIFA. Det er det mange grunner til, sier Erichsen til Nettavisen.

- For det første er fotballen bedre egnet til å utvikle et slikt prosjekt videre. Og det er ikke til å komme forbi at styret i Nobels Fredssenter ikke var spesielt begeistret for korrupsjonsanklagene mot FIFA, forklarer direktøren. 

LES OGSÅ:FIFA kritiserer Nobels Fredssenter

LES OGSÅ:Nobels Fredssenter bryter med FIFA

Fikk kritikk fra FIFA
Nobels Fredssenter måtte tirsdag ettermiddag tåle å få kritikk fra FIFA i en uttalelse på organisasjonens hjemmeside. 

Det melder de blant annet at Nobels Fredssenter ikke viser fair play ved å bryte samarbeidet.

- Vi er skuffet over å få vite gjennom media at Nobels Fredssenter planlegger å avbryte samarbeidet med FIFA om «Handshake for Preace», heter det i uttalelsen.

- Dette er ikke «fair play» ettersom de hindrer å fremme de viktigste verdiene av fredsbygging og antidiskriminering, skriver organisasjonen.

SNAKKET MED NOBELS FREDSSENTER: FIFA og Sepp Blatter virker å være lite fornøyd med at Nobels Fredssenter ikke ønsker å fortsette samarbeidet med FIFA.

- Ingen kommentar
Erichsen ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra FIFA.

- Jeg opplevde det som at vi hadde en helt «allright» samtale, hvor jeg ba om unnskyldning for at dette kom litt uheldig ut. Men saken om at styret ønsket å terminere avtalen med FIFA står fast, og dette har vært kjent for både Norges Fotballforbund og FIFA i noen måneder.

- Vi hadde en annen type samtale enn hva man ser ut ifra pressemeldingene fra FIFA, men det er greit.

- Hva synes du om at FIFA mener dere ikke driver «fair play»?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg hadde en helt grei samtale med Blatter, sier Erichsen.

«Vennskap, respekt og fair play»
Handshake for Peace er et initiativ som først ble innført i norsk toppfotball i 2012. Det innebærer at kapteinene både før og etter kamp hilser på hverandre.

Det skal være ment som et symbol på «vennskap, respekt og fair play».

I 2013 undertegnet FIFA en treårskontrakt med Nobels Fredsssenter om å samarbeide om konseptet. Det er denne avtalen Nobels Fredssenter nå ønsker å avbryte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere