RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

Nok en siktelse i kampfiksingssaken

Sist oppdatert:
Politiet gjennomførte torsdag kveld en razzia mot en tippekommisjonær i Oslo. Nå er enda en person siktet i forbindelse med kampfiksingssaken.

Det melder NRK torsdag kveld. Det skal være en av landets største tippekommisjonærer, midt i Oslo sentrum, som politiet nå undersøker etter mistanke om tilknytning til kampfiksingsskandalen.

Politiet gikk til aksjon i 17-tiden torsdag, og i 19-tiden pågår razziaen fortsatt, melder NRK.

- Pågrep kommisjonær
Kommisjonæren ble i ettermiddag siktet av politiet.

- Han er siktet for å ha medvirket til manipulasjon i resultatet i fotballkamper. Han er siktet for å ha medvirket til å gjennomføre spill utover lovlig innsats på kampene, sier politiadvokat Christian Stenberg til NRK.

Grunnlaget for siktelsen er dels medvirkning til manipulasjon med resultatet i fotballkamper, dels medvirkning til å gjennomføre spill utover lovlig innsats på kamper, skriver politiet i en pressemelding.

Dermed er nå fem personer siktet i kampfikssingssaken.

Fire tidligere siktelser
Razzien er et ledd i etterforskningen av den såkalte kampfiksingssaken, som har preget mye av nyhetsbildet i sommer.

Saken startet da en kamp i Adeccoligaen mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt, etter at Norges Fotballforbund fattet mistanke om det kan ha vært gjort forsøk på resultatmanipulering i forbindelse med kampen.

Senere ble tre Follo-spillere og én Asker-spiller siktet for heleri. Det skjedde etter mistenke om medvirkning til kampfiksing i oppgjøret mellom Østsiden og Follo (4-3) den 24. juni i år, samt kampen mellom Asker og Frigg (1-7) samme dag.

Politiet skal være i bestittelse av et lydopptak av samtaler mellom personer som styrker mistankene om kampfiksing, har politiadvokat i Oslo, Ragnvald Brekke, tidligere opplyst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere