RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok et norsk lag med storskalp

Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Viking slo russisk storlag på La Manga.

VIKING - ZENIT 1-0:

De dårlige resultatene for norske lag i oppkjøringen til årets tippeligasesong har vekket bekymring hos flere, blant andre toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Både Rosenborg, Molde og Stabæk - de tre beste lagene i fjorårets Tippeliga - har gått på smeller mot utenlandske lag i treningskampene i vinter, og Semb har etterlyst flere kamper mot internasjonal motstand, for å heve nivået på norsk fotball.

Men heldigvis finnes det lyspunkter.

Avgjørende selvmål
Fredag vant Lillestrøm 3-2 over Zenit St. Petersburg, og lørdag var det Vikings tur til å ta seieren mot laget som endte på tredje plass i den russiske eliteserien i 2009.

Kampens eneste mål kom etter ti minutter, da en Zenit-spiller styrte et hjørnespark inn i eget nett.

En relativt kjedelig første omgang på La Manga ble avløst av en mer underholdende andre omgang, men de russiske motstanderne kom ikke nærmere utligning enn et skudd i stolpen fra Shirokov.

- God keeper
1-0-seieren betydde samtidig at Zdenek Zlamal fikk en god start i Viking-trøya.

Den tsjekkiske keeperen, som til daglig spiller i Udinese, er på prøvespill hos siddisene, etter at Thomas Myhre som kjent er ferdig som Viking-spiller. Og sportsdirektør Egil Østenstad likte det han så fra tsjekkeren.

- Han var god, tøff og snakket og dirigerte hele tiden. Han så rett og slett ut som en god keeper, sier Østenstad til Aftenposten.

I en annen kamp på La Manga lørdag vant Sandefjord 2-0 over Lyn.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere