RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlie: - De fleste håper det går til helvete med oss

DISKUTERTE: Magne Hoseth og Tom Nordlie diskuterte etter kampen på Nadderud.
DISKUTERTE: Magne Hoseth og Tom Nordlie diskuterte etter kampen på Nadderud. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men Sandnes-sjefen har fortsatt tro på et mirakel.

NADDERUD (Nettavisen): Det endte med poengdeling mellom hjemmelaget Stabæk og gjestene fra Sandnes Ulf i søndagens 1-1-oppgjør på Nadderud.

Etter kampen var det skuffelse å spore i begge spillergrupper, og selv om Sandnes Ulf-trener Tom Nordlie var fornøyd med hvordan laget hans gjennomførte bortekampen, var laget hans nedtrykt.

Rogalendingene hadde en rekke store sjanser til å øke sin ledelse og selv om Stabæk også hadde flere gode muligheter, var en sen utligning tung å svelge for spillerne.

- Stemninga i garderoben var laber. Det er en stor utfordring for meg å løfte de hodene. Jeg sa til dem at det er ikke noen grunn til å synes synd på seg selv. Det er ingen andre som synes synd på Sandnes Ulf, de fleste andre håper at det går til helvete med oss, sier Tom Nordlie til Nettavisen.

- Trøst fra kjerringa hjelper ikke
Nordlie syntes synd på spillerne etter en kamp hvor han synes de gjorde mye riktig. Og selv om han serverte de en realitetssjekk var han raskt ute med noen trøstende ord for å bygge de opp.

- Jeg har vært med så lenge i gamet at jeg vet at det er den gruppa som sitter i garderoben og jeg som må ordne dette. Så det er ikke noen grunn til å gå hjem til kjerringa og få noen trøst. Nå fikk de den meldinga av meg i trynet, pluss litt armen rundt seg. De får ikke for mye kjeft etter en sånn kamp, fordi jeg synes de gjør en hederlig innsats, sier Nordlie.

OPTIMIST: Tom Nordlie.


- Sutrer over hvordan vi spiller
Etter kampen var det mye prat i intervjusonen om at Sandnes Ulf bare lå lavt og tettet igjen etter ledermålet. Nordlie selv mener Stabæk fikk smake sin egen medisin mot laget hans, og er oppgitt over det han mener er sutring fra Bærumsleiren.

- Poenget er at Stabæk er best mot de beste lagene, for da styrer motstanderen, og så er Stabæk gode på kontringer. I dag møter de et lag som tetter igjen og gjør det samme som dem. Da må de bli dyktigere i angrep mot etablert forsvar de også, istedenfor å sutre over hvordan vi spiller, sier Nordlie.

Mens Stabæk-fansen og spillerne snakket om anti-fotball og kynisk spill mener Nordlie laget hans spilte som de måtte gjøre, mot et sterkt offensivt lag.

- Vi har jo en haug av sjanser. Det er som en hos Stabæk sier til meg: «Dere hadde jo fortjent å vinne i dag». Så kan Hoseth og andre være sure og si at vi spiller destruktivt. De er vel frustrerte de også, fordi de ikke får til noe. Når laget de møter ikke gir de det rommet de elsker å bruke, er det mer fordi vi spiller smart, sier Nordlie.

Lei av å bli kalt redningsmann
Han tok over trenerjobben i Sandnes Ulf i slutten av juli. Med kontrakt ut sesongen er det store håpet at «Nordlie-effekten» skal redde klubben fra nedrykk, men kallenavnet «redningsmann» er han lei av.

- Ja jeg er litt lei av det. For hvis du sammenligner denne jobben med tida fra Viking, hvor det var masse gode spillere og forventa en topp fire-plassering, så var det snakk om underprestering. Her handler det om å bygge opp folk fra bunnen av på en helt annen måte, sier Nordlie.

- Hvordan da?

- Gruppa må bli trygg på meg og vi må bygge videre på det Asle (Andersen, forrige Sandnes Ulf-trener red.anm) har lagt til grunn. Noen må du trykke litt til på og andre må du kjæle litt med, og da handler det om å vite hvem som blir bedre av hva, sier Nordlie.

MÅ HA TROEN: - Det er en stor mental jobb å få gutta til å tro at vi kan klare dette, sier Nordlie.

- Forventer to kaniner opp av hatten
Mange vil si at det skal et under til for at Sandnes Ulf unngår nedrykk. De har fortsatt syv poeng opp til Haugesund på trygg grunn, med åtte kamper igjen av sesongen. Nordlie er klar over hva som forventes, og jobber hardt for å få laget sitt med seg.

- Det er en stor mental jobb å få gutta til å tro at vi kan klare dette. Nå synes de at de vi spiller bedre fotball og de føler seg tryggere i rollene. Det er jo mange trenere som sier at man må bygge stein på stein. Fordi jeg har vært med på scenarioer som dette noen ganger, så forventer alle at jeg skal si simsalabim og så hopper det to kaniner opp av hatten, men det er jo ikke sånn verden fungerer, sier Nordlie.

Mener media forenkler historien
Han er kjent i fotball-Norge som mannen med mange kortsiktige oppdrag og har i tillegg fått uttrykk som «redningsmann» og «Nordlie-effekten» etter seg. Sistnevnte både i positiv og negativ sammenheng.

- Nå har du hatt en del kortsiktige engasjement, hvor interessant er det med en trenerjobb med langsiktig perspektiv?

- Historien har som regel litt flere sider enn den enkle media-varianten. Da jeg var i Kongsvinger var jeg med og redda de fra nedrykk fra Adeccoligaen på høsten. Året etter lå vi på opprykksplass etter 23 kamper, og da gikk jeg til Fredrikstad fordi klubben holdt på å gå konkurs og solgte alt unna. Kongsvinger rykka opp det året, men da ble historien i media at jeg rykka ned med Fredrikstad istedenfor opprykk med Kongsvinger, sier Nordlie og slår ut hendene.

Fikk trenertilbud fra Emiratene
Avtalen mellom Nordlie og Sandnes Ulf strekker seg ut sesongen. Grunnen til det er, ifølge Nordlie, at den kom så raskt i stand. Samtidig kjente han det krible under sommerens fotball-VM og kunne ikke takke nei til en ny utfordring.

- Jeg fikk jo bare to dager på å bestemme meg. Jeg kunne ikke skrive en langsiktig avtale med Sandnes Ulf, på vegne av familien, med så kort frist. Mange ville nok latt være å ta denne jobben fordi det var en så stor utfordring, men det er noe som trigger meg når ting ser vanskelig ut, sier Nordlie.

- Hadde du andre tilbud du vurderte før du gikk for Sandnes Ulf?

- Jeg hadde tilbud fra både Sverige, Norge og Emiratene i 2013 faktisk, men da valgte jeg å ta et år fri. Under VM så begynte det å klø litt i fingrene igjen, så når muligheten kom så tenkte jeg først «nei» men så endra jeg det til «hvorfor ikke?», sier Nordlie.

Læringa trigger
- Hva er det som driver deg mest når du bestemmer deg for hvor du vil jobbe?

- Læringa trigger meg. Den opplevelsen jeg og spillerne er med på nå, det er jo noe å ha på CVen, enten det lykkes eller ikke. Det er en stor utvikling både for meg som trener og spillerne. Når andre tenker at det er en stor risiko, så tenker jeg hva jeg kan lære av det. Hvor mye kan jeg påvirke en gruppe mentalt og fotballmessig på så kort tid? Det er spennende å finne ut, sier Nordlie.

- Du nevnte et mulig opphold i Emiratene. Er en trenerjobb i utlandet noe som frister på sikt?

- Det må være som en full opplevelse for hele familien, men vi droppa det i denne omgang, sier Nordlie.

Tom Nordlie og Magne Hoseth diskuterte på Twitter.

Diskuterte med Hoseth på Twitter
Etter kampen søndag kveld, langet Stabæks Magne Hoseth ut i VG mot Tom Nordlie og Sandnes Ulf, og det han mener var kynisk fotball og drøying av tid. Utover kvelden diskuterte de to kamphanene videre på Twitter. Trenerveteranen ga Hoseth tydelig svar på hva han mente om Stabæks spill og utblåsningen til romsdalingen.

Etter poengdelingen på søndag ligger Tom Nordlies Sandnes Ulf fortsatt sist på tabellen med 14 poeng. De tok ett poeng innpå nedrykksrivalene Brann, Sogndal og Haugesund som alle tapte sine kamper. Sandnes Ulf har likevel en stor jobb å gjøre da det er seks poeng opp til Sogndal på playoff-plassen og syv poeng til Haugesund på sikker plass. Stabæk tar landslagspause på niendeplass med 27 poeng, syv poeng ned til Sogndal på kvalikkplass.

Tar imot Sarpsborg 08
Med landskamper kommende uke må lagene vente til lørdag 14. september for den 23. Tippeligarunden. Da tar Sandnes Ulf imot Sarpsborg 08 på eget gress i jakt på livsviktige poeng i den tøffe kampen mot nedrykk. Stabæk reiser til Sør Arena for å møte Mons Ivar Mjeldes menn, Start.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere