*Nettavisen* Sport.

Nordlie: - Jeg har noe å tilføre RBK

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): - Jeg har ikke hørt noe som helst. Men de kan jo ha ringt. Jeg hadde 82 ubesvarte anrop på telefonen i går kveld, sier Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

Tom Nordlie ankom ettermiddagstreningen i Sørlandshallen onsdag noen minutter for sent, med et eple i munnen. Han sier han ikke har hatt noen som helst form for kontakt med Rosenborg.

- Jeg vet at de tre spillerne har vært fornøyd med meg. Å bli nevnt av folk med faglig bakgrunn er hyggelig, men ellers er dette en ikke-sak for meg, før jeg får en eventuell henvendelse, sier Tom Nordlie.

Assistenttrener Bård Wiggen har allerede satt i gang oppvarmingen, og Nordlie setter i gang øvelser.

- Kjetil Kroksæter skriver i Adresseavisen at RBK går i andre hylle når de ser på navn som meg. Det er å undervurdere andre sterkt. Tror virkelig journalister i Trondheim de sitter med fasiten? Det var Lars Tjernås som inspirerte meg til 4-3-3 da jeg trente Bærum i 1992. Siden har jeg utviklet stilen i tolv år, tordner Nordlie.

På Lerkendal-besøk
Han var selv en uke i Rosenborg i april 2001 for å studere stilen deres.

- Nils Arne inviterte meg opp da jeg ble sparket i Vålerenga. Dette var første gangen jeg så Rosenborg trene, og så insinuerer folk at jeg etterlikner RBK!

- Start-manager Erik Solér kaller trenerstillingen i RBK en kamikaze-jobb¿?

- Jeg tenker ikke på det. Mange sier det å trene VIF og RBK som et jævlig press. Men enten bringer slikt frem angst eller konstruktivt press.

-Og du..?

- Hvordan jeg svarer sier vel hva jeg mener, svarer Nordlie.

Han avviser at spekulasjonene overhodet går inn på ham selv eller situasjonen i Start.

- Jeg er kjent for å være god til å holde fokus. Mandag starter vi oppkjøringen i Start, med åtte økter i uka. I går var jeg opptatt med å booke treningskamper. I dette gamet vet du ikke hva som skjer likevel. Jeg kan bli sparket neste uke, og spillere kan forsvinne. Jeg holder fokus her.

Penger ikke tema
- Er penger et moment i en diskusjon om overgang?

- Overhodet ikke. Da hadde jeg heller levd av å holde foredrag.

Nordlie bodde på hotell i Kristiansand fra 5. januar. Så kjøpte han hus og familien flyttet inn 19. juli. Da kom også kone og barn ned, og de har akkurat kommet på plass i skole og barnehage.

- Kona spurte meg hva dette var for noe. Jeg sa jeg ikke hadde hørt noe. Siden har vi ikke snakket om det, forteller Nordlie.

Flytting er likevel ikke helt uaktuelt.

-Ungene trives her, men du vet: plutselig vil kona kanskje flytte tilbake til Skien, hvem vet?

- Har du noe å tilføre RBK?

- Jeg tror jeg har noe å tilføre alle klubber på topplan i Norge. Jeg er veldig søkende, og må ha noe som trigger meg. Jeg oppsøker miljøer hvor jeg kan lære noe, og tror jeg har noe å lære av og lære bort, sier Nordlie.

Herlig å være attraktiv
Han er lite opptatt av å støte vekk interessen fra Trondheim.

- I en profesjonell fotballverden må man leve med at folk er attraktive. Jeg snakket fire ganger med Erik Solér i går. Ikke én gang snakket vi om trenerjobben i RBK. Vi her helt like slik. Det er et ikke-tema så lenge vi ikke har hørt noe.

Tom Nordlie har fått signaler som tyder på at han får 4-5 klassespiller før neste år.

-Solér sier vi har midler til 2,5 spillere i topp klasse. Jeg tror vi får 4 til 5 spillere. Vi må opp fra en stall på 17 utespiller til mellom 22 og 24 spillere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.