RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlie-magien lever

Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Sist oppdatert:
Kongsvinger snudde i storkampen.

KONGSVNGER – HAMKAM 3-2:

Søndag rullet ballen for første gang denne sesongen i Adeccoligaen, og allerede i første runde var det duket for en aldri så liten godbit. Tom Nordlies Kongsvinger var vertskap for naboen HamKam.

Vertene hadde vist gode takter i oppkjøringen, og var ubeseiret på 10 treningskamper. Blant annet tok de en sterk 1-0-seier borte mot Fredrikstad tidlig i mars.

Men på det nye kunstgresset på Gjemselund fikk de likevel en tidlig kalddusj. Allerede etter 18 minutter spill tok nemlig gjestene fra Hamar ledelsen foran nesa på 2.750 tilskuere.

Fikk tidlig straffe
HamKam hadde fått straffe, og fra krittmerket var Juha Pasoja like sikker som det banken en gang hadde rykte på seg for å være, og satte ballen til venstre for KIL-keeper Conny Månsson.

Og verre skulle det bli. Kvarteret senere hentet Tommy øren fram gamle kunster. Den tidligere Sogndal-spissen ble spilt fri av Markus Ringberg, og satte rolig inn HamKams andre for dagen.

Det så mørkt ut for Tom Nordlies disipler, men fem minutter før pause fikk de nytt mot. Randall Brenes skrudde et frispark over muren og opp i venstre hjørne. 1-2 sto seg til pause.

Send NA FOTBALL til 2025 og motta fire pakker med Toppfotballkort fra Tippeligaen (kr 99,-)

Snudde kampen
Nå hadde hjemmelaget fått blod på tann. Bare fem minutter etter hvilen var lagene like langt. Roger Risholt slo et frispark inn i feltet, ballen endte opp hos Edier Frejd, og backen scoret.

Og etter 67 minutter var snuoperasjonen et faktum. HamKam rotet, og Magnus Sylling Olsen snappet ballen. Vingen fikk den ikke helt med seg, men returen havnet hos Kai Risholt, som satte den i buret.

Flere mål ble det aldri på Gjemselund, og dermed kunne Kongsvinger juble for en knallstart på sesongen og en velsmakende triumf over rivalene fra Hamar.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere