RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlie om Samuelsen: - Burde ikke vært tatt ut


FIKK IKKE SPILLE: Martin Samuelsen satt på benken gjennom hele kampen mot Tyskland.
FIKK IKKE SPILLE: Martin Samuelsen satt på benken gjennom hele kampen mot Tyskland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
19-åringen så hele Tyskland-kampen fra benken.

NORGE - TYSKLAND 0-3:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Unggutten Martin Samuelsen ble tatt ut i A-lagstroppen til VM-kvalifiseringen mot Tyskland, framfor å spille med U21-landslaget, men da Norge tapte 3-0 mot tyskerne søndag kveld, satt den utlånte West Ham-spilleren på benken hele kampen.

Mange mente at gutten som for tiden er utlånt til Championship-klubben Blackburn har kvaliteter som kunne hjulpet Norge i møtet med tyskerne. Akkurat det er imidlertid NRK-ekspert Tom Nordlie helt uenig i. Eksperten setter spørsmålstegn ved at unggutten var med i den norske troppen, og skjønner ikke helt Per-Mathias Høgmos grep med å inkludere unggutten.

- Hadde det vært opp til meg, så hadde han ikke vært i troppen en gang. Å rope etter Samuelsen og Martin Ødegaard her blir for meg en hype og romantikk. Samuelsen kommer til å bli dritgod, Ødegaard kommer til å bli dritgod og Mats Møller Dæhli kommer til å bli dritgod, men de som nå sier at Samuelsen burde vært innpå mot Tyskland, de sier det kun for å tilfredsstille publikums drømmer, sier han til Nettavisen.

Les også: King i bråk med tysk stjerne: - Jeg mistet hodet

Les også: Ble vraket av Høgmo: - Er skuffet

- Hadde ikke ballen

Nordlie mener at kampen mot Tyskland, en kamp der Norge i lange perioder løp imellom, mens tyskerne trillet ball og styrte spillet, ikke passet 19-åringens kvaliteter.

- Samuelsen er en god spiller, men for at han skal kunne være god, må Norge ha ballen. Den hadde vi jo ikke. Samuelsen er ikke en type spiller som får tak i ballen, vinner duellen og jager inn i press. Det er i hvert fall min faglige vurdering på dette, sier Nordlie til Nettavisen.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen forteller på sin side til Nettavisen at han gjerne hadde sett at landslagssjefen hadde gitt Samuelsen spilletid mot tyskerne søndag.

- Jeg ville selvfølgelig sett han utpå her i en halvtime i dag. Kampen er avgjort, vi har tapt, det er utsolgt Ullevaal og masse TV-seere hjemme, jeg skal vedde på at ni av ti av dem ville se Martin Samuelsen spille fotball. I likhet med Martin Ødegaard er han vår store yndling og han har ting å by på. Han har teknikk, han har finter og han er uredd. Det hadde vært gøy å se ham her mot Tyskland. Selvfølgelig burde han fått sin sjanse, sier Mathisen til Nettavisen.

Men når Høgmo nå unnlot å benytte seg av Blackburn-spilleren, mener eksperten at han heller burde ha spilt for U21-landslaget.

- Med tanke på hans utvikling, burde han heller ha spilt på U21-landslaget?

- Det var den begrunnelsen som ble brukt om Martin Ødegaard, det var derfor han var på U21-landslaget. Da bør den samme begrunnelsen gjelde for Martin Samuelsen. Det er ikke sånn at Martin Samuelsen i mine øyne er noe bedre enn Martin Ødegaard, heller tvert imot. Jeg synes Martin Ødegaard burde ha vært i enhver A-landslagstropp og at han burde blitt kastet utpå i en kamp mot Tyskland. Det er dette som er fremtiden vår og nå er vi såpass langt unna kvalitetsmessig at man heller får hive utpå disse ungguttene som ikke står noe tilbake for de som spilte, forteller Mathisen.

Les også: Tror spillerne bløffer om Høgmo: - De er programmert til det

Les også: Nå handler alt om annenplassen

- Bra treninger

Samuelsen selv hastet fort gjennom pressesonen etter søndagens kamp, men stoppet opp for å svare på spørsmål fra lokal-TV fra Haugesund.

Blackburn-spilleren legger ikke skjul på at han gjerne skulle ha fått spilletid på Tyskland.

- Jeg har alltid lyst til å spille, men vi vinner sammen og taper sammen, sier Samuelsen.

Han er tydelig på at han selv følte at han kunne bidra hvis han hadde fått sjansen.

- Jeg føler som regel at jeg kan bidra, sier unggutten. 

NRK-EKSPERT: Tom Nordlie.

Han erkjenner at lagkameratene fikk det meget tøft mot de tyske stjernene.

- Det er verdens beste landslag vi møter. Det er ikke uforventet at de kontrollerer egentlig hele kampen. Det er ikke noe sjokktap, men jeg skulle ønske at vi kunne hatt litt flere sjanser, forteller Samuelsen.

Nå reiser unggutten til England og Blackburn hvor han er på lån fra West Ham. Han forteller at han ser tilbake på noen positive dager med A-landslaget.

- Jeg har blitt litt bedre kjent med alle. Jeg har fått med meg noen bra treninger og så tar jeg med meg ting fra hjemmekampen mot Hviterussland, sier Samuelsen.

Men da Nettavisen spurte om han heller kunne tenke seg å spille EM-kvalifiseringskamper for U21-landslaget nektet han å svare, og så forlot han pressesonen.

Saken fortsetter under avstemningen

BØRS: Slik spilte Norge mot Tyskland

BLOGG: - Hvor lenge skal Høgmo få holde på?

Tatt på senga

Andre unge, norske håp, som nevnte Ødegaard og Møller Dæhlie, var tatt ut på U21-landslaget som slo Bosnias U21-landslag borte med 1-0 fredag, og fikk dermed verdifull matching der.

Samuelsen fikk riktignok spilletid i treningskampen mot Hviterussland onsdag, men slik den kampen utviklet seg, ville nok matching med U21 vært like nyttig for den unge teknikeren.

Da Høgmo offentliggjorde troppen til kampene mot Hviterussland og Tyskland, var det mange som ble tatt på senga av landslagssjefens valg om å vrake Martin Ødegaard til fordel for Martin Samuelsen.

Høgmo svarte slik på Nettavisens spørsmål om hvorfor han tok ut Samuelsen i A-troppen i stedet for å la ham spille for U21-landslaget.

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen.

- Jeg skjønner poenget. Men Samuelsen har en veldig spisskompetanse som dribler og kontringsspiller, som kan komme til anvendelse mot Tyskland, svarte Høgmo.

U21-landslaget spiller EM-kvalifisering denne uka, og møter England til en meget avgjørende kamp tirsdag kveld.

Savner andre typer

Nordlie mener likevel det er nesten umulig for landslagstrener Per-Mathias Høgmo å gjøre alle til lags med laguttaket og påpeker at nesten uansett hva treneren gjør, vil det komme kritikk.

- Man kan si at Samuelsen burde ditt og at han burde datt. Nå vant jo U21-landslaget sin kamp uten Samuelsen. Det er det samme med Ødegaard, er han med i troppen så er det feil, er han ikke med i troppen, så er det feil, så det blir jo feil samme søren, hvis du er trener, mener Nordlie.

Nordlie mener generelt sett det har blitt for mye fokus på de små teknikerne i norsk fotball de siste årene og etterlyser helt andre typer i Høgmos tropp.

- Jeg føler vi mangler litt typer i laget nå. Hvor er Henning Berg og Rune Bratseth? Hvor er Myggen? I dag er det enklere å finne små «nummer ti»-spillere, enn spillere som skal fylle andre roller. I Norge utvikler vi alt for mange spillere med de samme ferdighetene. Hvor er sjefen som dirigerer forsvaret? Du må ha slike typer for å holde stand mot Tyskland. Men, Høgmo kan jo ikke føde nye folk.

Les også: Reagerer på Høgmo-intervju: - Syltynt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere