Nordlie tror på en ny «Viking»

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

FFK-treneren blir ikke overrasket om han gjør som med Viking i 2006: Redder plassen i siste minutt.

STABÆK - FREDRIKSTAD 2-1:

FORNEBU (Nettavisen): - To klønemål ødelegger for oss. Vi kunne ha stjålet ett eller tre poeng her, men så gikk vi opp i liminga etter at de scoret, sier FFK-trener Tom Nordlie (47) til Nettavisen.

Med 1-2-tapet for Stabæk falt Nordlie og FFK dermed ned på kvalikplassen. Selv om laget fikk en drømmestart med Amin Askars 1-0-scoring etter 12 minutter.

- Det så lyst ut for oss like før pause, ettersom både Lillestrøm og Aalesund lå under. Og vi hadde kampen i det sporet vi ville. Men det holdt ikke helt inn, ser han.

-Tenker ikke på Kongsvinger
Dermed er fjorårets sølvvinnere i alvorlig nedrykksproblemer med kun tre serierunder igjen å spille. I en kvalik vil Nordlie fort kunne møte sine tidligere elever i Kongsvinger, selv om de spratt opp på direkte opprykk etter seier over Bryne søndag.

- Jeg tenker ikke på Kongsvinger, jeg tenker på hvordan vi skal slå Odd i neste kamp. Det er førsteprioritet for oss nå, sier Nordlie.

Men Tippeligaens mest omflakkende trener erkjenner at han tenker på en annen eksklubb for tiden:

-Rykker vi ned, må vi snu alle steiner. Havner vi i kvalik, skal vi ta den. Men det skulle ikke forundre meg om vi gjør som jeg gjorde med Viking: Sikrer plassen i siste kamp. Det blir fort en kamp helt inn til siste minutt.

For ordens skyld: I siste serierunde som Viking-trener i 2006, reddet Nordlie plassen i Tippeligaen i siste minutt, på bedre målforskjell, da siddisene slo Brann 5-0.

Lyn i siste
FFK møter Lyn borte i siste serierunde. Men før den tid har FFK de verst tenkelige motstanderne: Odd og Molde.

- Vi har lagene på andre-, tredje- og fjerdeplass før siste runde. Det er tøft. Men jeg har merket stor framskritt på laget siden jeg kom. Det holder kanskje ikke hver helg, men det kan holde inn likevel.

Nå håper han at midtstopperkjempen Raio Piiroja blir klar til de siste kampene:

- Han var ikke så savnet i dag, vi trenger han mer mot Peter Kovacs og Odd, for eksempel. Det blir en nøkkelkamp for oss, og da kunne vi trengt å ha Raio tilbake, sier Nordlie.

Enveiskjøring
Etter at Stabæk tok ledelsen to minutter etter pause, på et selvmål av FFK-stopper Vidar Mathisen, kjørte de over FFK og burde vunnet mye mer. Nettavisen telte 14-3 i målsjanser til hjemmelaget. Kobayashi og Berglund traff treverket, Daniel Nannskog og Johan Andersson misset alene med keeper, mens Pontus Farnerud så to gode forsøk bli reddet av FFKs gode keeper Kenny Stamatopoulus.

- Så lenge vi vinner, tenker vi ikke på de brente sjansene. Hvis det hadde blitt 2-2, kunne vi tatt den diskusjonen, mener Nannskog.

Men 2-2 kunne det fort ha blitt. Fire minutter før slutt burde nemlig FFK-innbytter Gardar Johansson ha utlignet da han nikket rett på Stabæk-keeper Jon Knudsen fra fem meter.

- Hadde Gardar scoret der, ville det kanskje ikke vært fortjent. Men vi har en evne til aldri å gi opp. Og den skal vi ta med oss i de neste kampene, sier Nordlie.

Som fikk et annet tilbakeslag søndag: Celso Borges skadet kneet like før slutt og måtte kjøres rett til sykehus.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.