RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Nordlies rekorddebut

Sist oppdatert:
Tom Nordlie ga Lillestrøm sin beste seriestart siden 1977, og fikk samtidig to rekorder i sin debut som LSK-trener.

(Trykk på playknappen i videovinduet over for å se alle scoringene fra den første serierunden.)

FULL OVERSIKT: Alt om runden på FXT.no

ÅRÅSEN (Nettavisen): LILLESTRØM – FREDRIKSTAD 3-0 : «Jeg er født og oppvokst bare to langpasninger unna», sa Åråsens hjemvendte sønn Tom Nordlie etter sin Tippeliga-debut som LSK-trener, og knegget fornøyd over at Fredrikstad ble sendt hjem med 0-3 i bagasjen.

Resultatet og Arild Sundgots 2-0-scoring betydde også at Nordlie fikk være med på to LSK-rekorder i sin debut, men det var «Keiko» selv helt ukjent med.

- Ingen anelse, svarer Nordlie på Nettavisens uhøytidelige, lille quiz om de to rekordene.

Scorer alltid på Åråsen
Svaret? Da Olivier Occean headet inn 1-0 etter 59 minutter på Åråsen, var det 28. gang på rad at Lillestrøm har scoret i på hjemmebane i Tippeligaen. Ikke siden Ikke siden 0-0 kampen mot Bodø/Glimt i oktober 2004 har de gulkledde gått målløse av Åråsen.

Det er tangering av Lillestrøms tidligere rekord, satt to ganger: Først fra september 1976 til mai 1979, og deretter fra august 1991 til mai 1994. Scorer Lillestrøm i hjemmekampen mot Lyn om tre uker, vil Nordlie, med god hjelp fra forgjenger Uwe Rösler, ha rekorden alene.

«Jeg vant i seriepremieren med Vålerenga i 2000. Men vi rykka likevel ned»

Tom Nordlie

Ny Sundgot-rekord
Den andre rekorden er mer kuriøs. Faktum er at hver gang Arild Sundgot setter beinet – eller som i dag, hodet – på ballen og finner motstanderens nettmasker, setter han rekord. Før mandagen sto han med 72 mål for LSK i serien, den nye rekorden for Lillestrøms mestscorende spiller, er 73.

- Delig å få mål i sesongpremieren, mente 29-åringen selv, uten å ville dvele så mye ved den nye rekorden.

Tom Nordlie brukte heller ikke mange kaloriene på å juble over rekorder og seier i premieren. Til det er erfaringen for bitter.

Vant - og rykka ned
- Jeg vant i seriepremieren med Vålerenga i 2000. Men vi rykka likevel ned, grynter LSK-treneren, som likevel kan glede seg over Lillestrøms største seier i seriestarten siden 1977. Den gangen ble Vålerenga feid av banen med 4-0 under Joesephy Hooleys ledelse.

Ingen trenger vel å minnes på at Lillestrøm tok «the double» samme sesong – den eneste gangen i Lillestrøms historie akkurat det har skjedd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere