RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann blant de verste i England

Sist oppdatert:
Massimo Taibi var selvskreven da tidenes verste fotballspillere på engelske ble kåret. En nordmann er med på listen.

Den britiske fotballskribenten Jeff Stelling har gitt ut boken «Englands Worst Footballers». Hvert eneste engelske lag har fått sin verste spiller i moderne tid kåret.

I Arsenal er det den ølglade John «Faxe» Jensen som er utvalgt, foran blant andre Pål Lydersen. Sørlendingen er imidlertid nevnt i boken. På 138 kamper laget John Jensen ett mål for laget, i 1-3-tapet for Queens Park Rangers. Målet resulterte blant annet i at Arsenal-fansen fikk trykket opp t-skjorter med «I was there when Faxe scored» på.

For det nå innkjøpte storlaget Chelsea blir Winston Bogarde regnet som den verste. Han sopte inn 40.000 pund i uka over en fireårs-kontrakt, men spilte bare i de to første ukene da Gianluca Vialli var manager. I sesongen 2003-04 fikk ikke Bogarde engang noe trøyenummer.

Ikke overraskende er det keeperen Massimo Taibi som er utvalgt for Manchester United, mens hos Liverpool blir både Bernard Diomede, Jean Michel Ferri og Frode Kippe nevnt som dårlige kjøp. Sørafrikanske Sean Dundee er imidlertid Stellings utvalgte. Spilleren fikk fem kamper som innbytter for det røde laget.

Kun én nordmann er valgt ut som den verste spilleren for sitt lag. Egil Østenstad er mannen som kun fullførte 11 kamper for Blackburn på 81 kamper, og totalt scoret 11 mål. På utlån til Manchester City startet han én kamp, men ble byttet ut i den også. Så gikk han til Rangers, hvor han ikke laget ett eneste mål.

Her er resten av listen:
Aston Villa - Bosko Balaban
Birmingham - Alberto Tarantini
Bolton - Barry Fry
Charlton - Carl Leaburn
Crystal Palace - Michele Padovano
Everton - Brett Angel
Fulham - Peter Baah
Manchester City - Christian Negouai
Middlesbrough - Marco Branco
Norwich - Dean Coney
Newcastle - Elena Sierra Marcelino
Portsmouth - Yoshikatsu Kawaguchi
Southampton - Ali Dia
Tottenham - Ramon Vega
West Bromwich - Franz Carr

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere