Nordmann verst i Champions League

Foto: (foto: scanpix)

En Rosenborg-spiller er kåret til den råeste i Mesterligaen. Her er de beste og verste spillerne.

15.03.05 15:27

Det gigantiske fotballmagasinet World Soccer har i siste nummer kåret de beste og verste i Champions Leauge. Den beste angripsspilleren er Ruud van Nistelrooy, den beste nummer 10 er Ronaldinho, mens Chelseas John Terry er den beste forsvarsspilleren.

I mål foretrekker man Gianluigi Buffon, mens Chelsea også har den beste midtbanespilleren: Frank Lampard. Og skal du ha noen på flanken, trenger du ikke å se lenger enn til samme lag - Arjan Robben. Ikke overraskende er også manageren fra London-laget: Jose Mourinho.

Når det gjelder ungdommen er det Manchester Uniteds Wayne Rooney som er den største stjernen.

Samtidig har bladet kåret de verste i mesterligaen:

Den råeste spilleren
I svært hard kamp med John Hartson (han laget 27 frispark på seks kamper) og CSKA-midtbanespilleren Zhirkov (24 frispark på like mange kamper), er det en nordmann som har fått den tvilsomme æren å bli kåret til Mesterligaens råeste.

Vedkommende er ingen ringere enn Daniel Braaten, som lagde 20 frispark på 250 spilte minutter. Han laget frispark hvert trettende minutt han spilte.

Det råeste laget
Celtic laget 122 frispark på seks kamper (27 laget av herr Hartson). Bayer Leverkusen lagde 121, og fikk 21 gule kort og ett rødt kort på disse kampene. Valencia var ikke langt bak med to røde kort og 18 gule.

Hvor er tilskuerne?
Da Juventus skulle spille i verdens mest ettertraktede liga mot Ajax 23. november på hjemmebane, kom det bare 6 800 tilskuere.

Den verste kampen
Ifølge World Soccer var 0-0-kampen mellom Deportiva La Coruna og Olympiakos den verste av dem alle. 51 frispark, ingen mål.

Det verste laget
Ingen norske lag her, men Deportivo La Coruna og Anderlecht fikk æren. Det spanske laget klarte ikke å score på seks kamper, mens Anderlecht ikke tok ett eneste poeng.

Det verste forsvaret
Om man er redd for at Rosenborg har forsvarsproblemer, burde man ta en prat med Anderlecht. De slapp inn 17 mål på seks kamper.

Det mest skuffende laget
Ikke overraskende er det Deportivo La Coruna som får kåret til årets skuffelse. Laget som sesongen før slo ut Milan i kvartfinalen, klarte kun to uavgjort og laget ikke ett eneste mål.

Den mest skuffende spilleren
Alessandro Del Piero var lenge det største håpet i Serie A. Den 30 år gamle spissen laget ett mål i gruppespillet og ble byttet ut i tre av fire kamper han spilte fra start.

Stjernelaget:
Ifølge World Soccer er dette laget du har lyst til å ha på banen om du skal spille i Mesterligaen:

Buffon (Juventus)

John Terry (Chelsea) Alessandro Nesta (Milan) Carlos Puyol (Barcelona) Rio Ferdinand (Manchester United)

Arjen Robben (Chelsea) Frank Lampard (Chelsea) Steven Gerrard (Liverpool) Luis Figo (Real Madrid)

Ronaldinho (Barcelona)

Ruud van Nistelrooy (Manchester United)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.