RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordtveit: - Blir gjerne i Gladbach

VIL BLI: Håvard Nordtveit. FOTO: Getty Images
VIL BLI: Håvard Nordtveit. FOTO: Getty Images Foto: Dennis Grombkowski
Sist oppdatert:
Føler ikke noe press selv om han ikke har fast plass.

Håvard Nordtveit stortrives i Borussia Mönchengladbach og ser ikke bort fra at han forlenger med den tyske storklubben.

Den norske landslagsprofilens nåværende avtale med Gladbach utløper neste sommer. 24 år gamle Nordtveit ser ikke bort fra at hans fire år lange tid i klubben fortsetter.

- Max Eberl (Gladbachs sportsdirektør) og agenten min snakker sammen hele tiden. Jeg har halvannen sesong igjen av kontrakten min, så det er ingen hast. Men jeg føler meg bra her, vi har en strålende spillerstall, og jeg kommer godt ut av det med alle, sier Nordtveit til Rheinische Post.

- Jeg vet hva jeg har her i Borussia, og klubben har hjulpet meg gjennom en vanskelig tid. Jeg har lært mye her, og det er fantastisk å spille i bundesligaen. Alt føles riktig. Derfor har jeg ingen problemer med å spille her lenger, tilføyer han.

Tøft lokaloppgjør

Nordtveit og lagkameratene i Gladbach har innledet vårsesongen med seks poeng på tre kamper. Det gir femteplass på tabellen etter 20 serieomganger. Opp til Schalke på bronseplass skiller det ikke mer enn ett poeng.

Lørdag er det klart for lokalderby mot Köln. Det er én av sesongens aller viktigste kamper for både spillere og supportere i Gladbach.

- Det er en helt spesiell kamp. For å overdrive litt: Du kan gjerne rykke ned, men ikke tape mot Köln. Det sier alt, lyder det fra Nordtveit.

- I dagene før disse kampene merker du at alle er ekstra tente. Når vi kjøres til arenaen i buss gjør Köln-fansen stygge gester. Det motiverer oss bare ekstra, tilføyer han.

Nordmannen har flere meget gode minner fra de opphetede kampene mot lokalrivalen.

- Min første hjemmekamp mot Köln vant vi 5-1, og jeg gjorde det femte målet. En perfekt derbydebut for meg, konstaterer rogalendingen.

Midtstopper neste?

24-åringen har i varierende grad fått spilletid i Gladbach-drakta den siste tiden. Mot Schalke sist var han tilbake i startoppstillingen – som midtbanespiller.

- Jeg fokuserer på den rollen i øyeblikket. Hva som skjer til sommeren, om jeg da blir midtstopper, vil vise seg, sier Nordtveit.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ønsker å bruke veteranen nettopp i midtforsvaret. Det vet rogalendingen naturligvis godt.

- Landslagssjefen (Høgmo) snakker stadig med Lucien Favre (Gladbachs trener) om dette temaet. Han vil gjerne at jeg skal være midtstopper her også. Dersom jeg hadde fått trening i den posisjonen, ville jeg blitt bedre og bedre, sier Nordtveit. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere