RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordtveit ga Norge viktig seier

Baku 20141116. EM-kvalifisering fotball Aserbadjan - Norge. Håvard Nordtveit (t.v) scorer 1 - 0 under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Aserbadjan på Bakcell Arena i Baku søndag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Baku 20141116. EM-kvalifisering fotball Aserbadjan - Norge. Håvard Nordtveit (t.v) scorer 1 - 0 under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Aserbadjan på Bakcell Arena i Baku søndag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vant årets siste EM-kvalifiseringskamp.

ASERBAJDSJAN - NORGE 0-1:

Håvard Nordtveit ble matchvinner for Norge da han stanget inn kampens eneste mål i den første omgangen.

Norge hadde mulighet til å avgjøre kampen flere ganger, men de norske spillerne ble passive i den andre omgangen og inviterte vertene tilbake i kampen. Hjemmelaget maktet imidleritd ikke å lure ballen forbi Ørjan Nyland i det norske målet.

Dermed kunne de norske spillerne juble for seier og tre poeng i Aserbajdsjan. Norge er nå oppe på ni poeng, det samme som Italia og Kroatia, som møtes senere søndag kveld.

- Vi visste at det ville bli en tøff kamp og vi kom hit for å ta tre poeng. Det var deilig at vi klarte de, sier en strålende fornøyd Håvard Nordtveit til Max, og fortsetter:

- Det var et fantastisk innlegg av Stefan (Johansen) og det var deilig å kunne sette panna på den, forteller matchvinneren.

- Dette viser hva som bor i oss. Nå kan vi gå inn mot en god juleferie, legger han til.

LES OGSÅ:Slik spilte Norge

Stolt Høgmo
Landslagssjef Per Mathias Høgmo var stolt av spillerne sine etter seieren.

- Jeg er veldig stolt av spillerne. Vi gjorde en god taktisk kamp og ga bort bare én sjanse. Defensivt var vi veldige sterke, fortalte Høgmo til Max.

- Vi spilte mot et lag med mye entusiasme etter å ha fått en ny trener. Banen var ikke lett å spille fotball på for noen av lagene, så vi prøvde å gjøre det litt enklere enn vanlig. Kanskje burde vi scoret ett eller to mål til, la landslagssjefen til.

Tok føringen
De norske guttene var ute etter å revansjere tapet mot Estland i onsdagens privatlandskamp på Ullevaal.

Men starten på oppgjøret mot Aserbajdsjan var ikke oppløftende for Per Mathias Høgmos menn.

For vertene styrte åpningsminuttene på eget gress, men etter 20 minutter tok Norge over initiativet. Først fant Dæhli Stefan Johansen inne i feltet, som igjen sendte ballen inn foran mål der Nielsen kom stormende. Ballen nådde imidlertid ikke frem til den norske spissen og man måtte ta til takke med corner.

Minuttet senere satt den imidlertid ballen i mål for Norge. Johansen slo en corner inn i feltet og der rev Nordtveit seg løs og stanget ballen kontant inn ved nærmeste stolpe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SCORET: Håvard Nordtveit kunne juble etter sin 1-0-scoring under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Aserbadjan.


Ti minutter før sidebytte kom hjemmelaget seg til sin første store mulighet. Ballen ble slått inn fra høyrekanten og gikk inn i rommet mellom forsvarsfireren og Norges sisteskanse. En umarkert Javid Imamverdiyev kastet seg frem, men nådde ikke helt frem til ballen som trillet ut over dødlinjen.

Store sjanser
Tidlig i den andre omgangen kom Norge seg til flere store muligheter. Først kommer Elyounoussi alene igjennom med vertenes sisteskanse, men målvakten fikk slengt ut en arm og avverget avslutningen. Norge fylte på med folk og ballen endte til slutt opp hos Håvard Nielsen, men også hans avslutning ble blokkert.

Hjemmelaget presset på for scoring i den andre omgangen, samtidig som de norske spillerne ble svært passive. Vertene klarte imidlertid ikke å lure ballen forbi den norske sisteskansen, dermed endte kampen med norsk seier.

LES OGSÅ:Slik spilte Norge

Er nummer tre
Etter fire kamper ligger Norge som tre i sin kvalifiseringsgruppe, med ni poeng, like mange poeng som Italia og Kroatia.

De fire øvrige lagene i Norges gruppe spiller søndag kveld, med kampstart 20.45. Da møtes gruppelederne Italia og Kroatia, mens Bulgaria tar i mot Malta.

Følg de andre kvalifiseringsgruppekampene i Norges gruppe LIVE.

Norges neste kamp i EM-kvalifiseringen er borte mot Kroatia 28. mars.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere