*Nettavisen* Sport.

Nordtveit håper å beholde ny rolle

I «NY» POSISJON: Håvard Nordtveit har fått tillit som høyreback i Bundesliga den siste tida. Han spilte en del på samme plass på utlån i Lillestrøm i 2009, men har stort sett spilt mer sentralt i banen siden.

I «NY» POSISJON: Håvard Nordtveit har fått tillit som høyreback i Bundesliga den siste tida. Han spilte en del på samme plass på utlån i Lillestrøm i 2009, men har stort sett spilt mer sentralt i banen siden. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Synes jeg fortjener å spille.

11.11.15 22:11

Håvard Nordtveit har med stor suksess vikariert som høyreback for Borussia Mönchengladbach. Han håper å ha overbevist treneren om at han bør få plassen fast.

- Det har gått bra. Vi er et formlag, og det er kjekt å kunne bidra til det. Jeg håper selvfølgelig at treneren liker det han ser. Jeg tror jeg kler rollen slik han ønsker at en sideback skal være, og jeg håper absolutt at jeg kan fortsette og kanskje få fast plass der, sier Nordtveit til NTB.

- Jeg spilte høyreback en del da jeg var i Lillestrøm (utleid fra Arsenal i 2009), så gamle minner kommer litt tilbake, sier han.

Nordtveit var lenge selvskreven på landslaget og spilte hvert minutt av de seks første EM-kvalifiseringskampene, men siden Even Hovland spilte seg inn på stopperplass har han falt litt mellom de ulike posisjonene han er aktuell for.

Slik har det vært også i klubben, hvor han ikke har vært førstevalg verken som midtstopper eller på sentral midtbane. Under lagets nye trener André Schubert (avløste Lucien Favre i september) har han levert gode bidrag både som stopper og midtbanespiller, men uten å gjøre noen plass til sin.

Vanskelig

- Det er positivt å kunne kle mange roller, men det kan også bli vanskelig for treneren å bestemme hvor du skal spille. Det ville være kjekt å ha en fast plass og kunne fokusere på den hver dag. Nå håper jeg at jeg har gjort meg nok bemerket som høyreback til at jeg fortjener den plassen også framover, sier han.

- Selvfølgelig må jeg prestere, men det har jeg iallfall gjort så langt, og jeg synes jeg fortjener å spille iallfall de neste kampene.

Under Schubert har Borussia Mönchengladbach klatret fra sisteplass i serien til femteplass, og laget har prestert også i mesterligaen.

I landslaget har ikke Nordtveit særlig håp om å få starte mot Ungarn.

- Når laget vinner så skal det ikke gjøres for mange endringer til neste kamp. Jeg spilte alt, men jeg havnet på benken da laget begynte å vinne. Jeg vet at jeg har bidratt på veien til playoffplassen og føler meg som en viktig spiller i troppen. Jeg må bare være klar når muligheten kommer, sier han.

Klar

- Jeg tror ikke det gjøres de store endringene i løpet av de to neste kampene, men i fotball vet du aldri. Jeg må være klar mentalt. Fysisk sett føler jeg meg i god form, og det tror jeg Per-Mathias (Høgmo) og resten av støtteapparatet vet.

Om det blir bruk for ham mot ungarerne, er han mer enn klar.

- Den siste halvannen måneden i Gladbach har vært en stor opptur. Jeg har vist meg fram både offensivt og defensivt, men spesielt offensivt. Jeg har bidratt til viktige seirer, og det ville vært veldig kjekt å få gjøre det på landslaget også, sier han.

- Det ville være utrolig kjekt om vi greier å ta oss til sluttspillet i Frankrike. Det synes jeg Norge og norsk fotball fortjener. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.