Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordtveit klar for Bundesliga

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
Sist oppdatert:
Skrev under for bunnlaget onsdag kveld.

Det melder den tyske avisa Bild på sin nettside.

20-åringen har satt underskriften sin på en kontrakt som binder ham til Borussia Mönchengladbach fram til 2013. Han slutter seg dermed til resten av Borussia-troppen som nå er i Spania på treningsleir.

Nordmannen kommer imidlertid til en klubb som ligger veldig utsatt til sist i Bundesliga.

Mönchengladbach står nemlig med bare ti poeng på de 17 kampene før vinterpausen. Det er faktisk hele sju poeng opp til sikker plass i divisjonen, selv om Borussia kan redde plassen etter omspill mot et lag fra 2. Bundesliga hvis de kan klatre fra 18. til 16. plass i den siste halvdelen av sesongen.

I Mönchengladbach blir Nordtveit lagkamerat med blant annet kjente Karim Matmour, fra Algerie, den amerikanske landslagsspilleren Michael Bradley Juan Arango fra Venezuela. Unggutten Marco Reus, som er blitt koblet til Manchester United, er klubbens toppscorer med fem mål så langt i sesongen.

Nordtveit, som tidligere har spilt for Haugesund, Nürnberg, Lillestrøm og Arsenal, kan få sin offisielle debut for sin nye klubb i bortekampen mot Nürnberg 15. januar.

PS. Mönchengladbach ligger sist i Bundesliga, etter bare to seirer så langt. De to gangene de har vunnet, har de imidlertid levert festfotball. De knuste Köln med 4-0 på bortebane i november, og slo Bayer Leverkusen med hele 6-3 på bortebane så tidlig som i 2. serierunde.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!