RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Nordtveit og co knuste Solbakkens menn

Sist oppdatert:
Borussia Mönchengladbach til topps i Bundesliga.

KÖLN - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 0-3

Ståle Solbakkens Köln hadde litt å revansjere da laget tok imot Borussia Mönchengladbach fredag kveld.

Forrige sesong vant nemlig Mönchengladbach både borte og hjemme mot Köln med 5-1 og 4-0.

Frisparkperle
Bare det burde være motivasjon nok til å slå knallhardt tilbake, men det var nok en gang Håvard Nordteits lag som trakk det lengste strået.

Etter 21 minutter mottok Mike Hanke ballen inne i sekstenmeteren og la ballen presist bort i lengste hjørnet til 1-0-ledelse for gjestene.

Drøye fem minutter senere var Slawomir Peszko nær ved å utligne på frispark, men Marc-André ter Stegen var parat og reddet forsøket fra polakken.

Da halvtimen var spilt fikk Nordtveit og co. mer å juble for. Juan Arango skrudde et frispark over muren og ned i hjørnet til 2-0 for Mönchengladbach. Ballen spratt i bakken før den gikk i mål, men Michael Rensing rakk ikke bort før ballen lå i nota.

Ståle Solbakken hadde nok mye å si til sine elever ved pause, men hva enn han sa, hjalp det ikke.

Pipekonsert
Etter en Köln-corner kjørte Mönchengladbach kontra med fire mot to anført av Nordtveit. Michael Rensing reddet det første skuddforsøket, men Hanke var på returen og satte inn sitt andre mål for dagen.

Publikum på RheinEnergieStadion var svært misfornøyd med det deres helter presterte og begynte å pipe mot sitt eget lag.

Solbakken skjønte at han måtte ta grep og tok ut Slawomir Peszko og Adam Matuschyk til fordel for Kevin Pezzoni og Odise Roshi med 35 minutter igjen å spille.

Likevel var det Borussia Mönchengladbach som fortsatte å kjøre kampen. Rensing hindret at resultatet ble enda styggere for Solbakkens menn.

Etter den sterke borteseieren på RheinEnergieStadion låner Håvard Nordtveit og Mönchengladbach tabelltoppen før Bayern München møter Mainz lørdag.

Köln ligger fremdeles på 12.-plass før møtet med Stuttgart neste helg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere