*Nettavisen* Sport.

Norge åpnet med 3.-plass i verdenscupen

De norske hoppgutta, her ved Anders Fannemel, endte på pallen i lørdagens lagkonkurranse i verdenscupåpningen. Foto: Robert Michael (Afp)

De norske hoppgutta endte på pallen i lørdagens lagkonkurranse i verdenscupåpningen.

22.11.14 19:14

Norge måtte se seg slått med hele 36,8 poeng av Tyskland, men landslagstrener Alexander Stöckl var fornøyd med tredjeplass i sesongens første lagkonkurranse.

For både Anders Fannemel og Anders Bardal viste lovende tendenser foran søndagens individuelle åpning av verdenscupen. Med 144 meter i sitt annethopp hadde Fannemel lørdagens lengste svev.

– Dritlangt. Når Anders treffer kanten slik, er det ikke mange i verden som slår ham, lød dommen fra Stöckl.

I førstehoppet landet Hornindal-hopperen på 136 meter.

– Han må automatisere bevegelsene. Dette er betryggende foran søndagens renn. Han og Bardal gjør at vi har to som er på det øverste nivået. Jeg håper de er på eller nær pallen, sa Stöckl.

Menneskelig Schlierenzauer
Bardal hoppet 133,5 og 137 meter. I tillegg var Rune Velta (130,5-129,5) og Anders Jacobsen (129-127) på det norske laget. 1061,2 poeng holdt til tredjeplass. Tyskland var overlegne med 1098, mens Japan med veteranen Noriaki Kasai (136,5-136) ble nummer to, 7,7 foran Norge.

– Jeg er fornøyd med sesongåpningen. Vi klarte å jobbe oss gjennom konkurransen på solid vis. Alle hoppet opp mot det nivået de har inne, sa Stöckl.

Østerrikerens landsmenn derimot var helt ute av det. De ofte så suverene østerrikerne ble bare nummer åtte, etter at de så vidt hanglet seg til finaleomgangen. Gregor Schlierenzauer, som har flest verdenscupseirer av alle gjennom historien, er ikke til å kjenne igjen. Med 125 og 129,5 meter viste han seg overkommelig.

– Det er vanskelig å forklare motgangen Gregor opplever. Han finner ikke balansen på hoppkanten. Han hopper ok, men treffer ikke. Og da blir det vanskelig. Men det er snakk om småting. Han er fortsatt en stor konkurrent, advarte Stöckl.

Tungt start under Kuttin
– Men hvor ble det av landsmennene dine i dag?

– He he. Det er vanskelig å si hva som egentlig skjedde. De begynte dårlig i 1. omgang, og maktet ikke reise seg og prestere i den andre. Det er vanskelig for dem. De har ny trener (Heinz Kuttin), lever under press og har store forventninger på seg fra hele landet. De røk nesten ut før finaleomgangen, sa Stöckl.

Han holder tyskerne som favoritter søndag.

– (Markus) Eisenbichler overrasket godt i dag, særlig med 142 meter i finaleomgangen. Severin Freund vet vi er en god individualist. Jeg tror østerrikerne hever seg. Og Roman Koudelka (141,5-143 meter lørdag) skal vi ikke glemme. Ei heller han gamlekaren, Kasai. Japaneren klarer fortsatt å fly, sa Stöckl.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag