Gå til sidens hovedinnhold

Norge dropper fotball-EM i 2020

Norges Fotballforbund har besluttet ikke å søke om en plass som medarrangør av fotball-EM for menn i 2020.

Europamesterskapet i 2020 skal etter planen bli det første i historien uten dedikerte vertsnasjoner. I desember i fjor vedtok Det europeiske fotballforbundet (UEFA) at EM i 2020 i stedet skal spres til byer over hele kontinentet.

Dette inspirerte Norges Fotballforbund (NFF) til å drømme om å arrangere EM-sluttspill i Norge.

- Det er sånne konsept som gjør at Norge kan få EM i fremtiden. Når EM utvides til 24 lag, kreves 12 stadioner, og skulle vi ha delt et EM med Sverige, ville det krevd seks stadioner i Norge. Det blir tungt å løfte. Denne totalen blir mye lettere, fortalte fotballpresident Yngve Hallén til VG i februar.

Nå viser det seg at NFF har skrinlagt denne ideen.

For liten nasjonalarena og stor konkurranse fra andre land gjør at Norge ikke blir blant søkernasjonene til fotball-EM i 2020.

UEFA presenterte fredag listen over de 32 landene som har meldt sin interesse for å være blant de 13 arrangørnasjonene av europamesterskapet om sju år. På den listen fantes ikke Norge, selv om Norges Fotballforbund tidligere har antydet interesse for mesterskapet.

- Dette var opprinnelig noe vi vurderte sterkt. Men det er to ting som gjør at vi har valgt ikke å gå videre med interessen. For det første er det at UEFAs stadionkrav er på 33.000 tilskuere. Det andre er konkurransebildet med tanke på hvilke andre nasjoner som vil søke, sier kommunikasjonsdirektør Svein Graff i NFF til NTB.

Ullevaal stadion vil etter den pågående utbyggingen kunne huse drøyt 28.000 tilskuere.

- Kravene kombinert med konkurransesituasjonen gjør at forbundsstyret har konkludert med at et det ikke er realistisk med et EM-sluttspill i Norge i 2020, legger Graff til.

NFF jobbet for noen år siden også sammen med det svenske fotballforbundet om en mulig søknad om å arrangere EM i 2016, men dette ble stanset fordi begge lands regjeringer sa nei til statsgaranti. (©NTB/Nettavisen)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken