*Nettavisen* Sport.

Norge fikk revansje

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Hevnet det pinlige Island-tapet.

NORGE - UNGARN 6-0:

Det norske damelandslaget i fotball fikk en katastrofal start på EM-kvalifiseringen, da det ble 3-1-tqap for Island i den første gruppekampen.

Eli Landsems jenter var derfor helt avhengige av å levere en sterke prestasjon og få et godt resultat mot Ungarn på Nadderud onsdag.

Scoret sitt første
Det gjorde også det norske landslaget og hadde stort sett god kontroll på motstanderen gjennom de 90 minuttene.

Norge tok ledelsen etter 23 minutter. Emilie Haavi fikk slått inn fra kanten og midtstopper Solfrid Andersen kom seg foran keeper og fikk styrt kula i mål.

Dette var Trondheims-Ørn-jentas første fulltreffer med flagget på brystet.

Snaue ti minutter senere var det duket for 2-0. Lene Mykjåland kjempet til seg ballen i duell med to forsvarsspillere inne i feltet og la ut til Isabell Herlovsen Lehn. Hun gjorde ingen feil.

Dette resultatet sto seg til pause. Det norske laget måtte imidlertid tåle å miste veteranen Trine Rønning i første omgang. Hun pådro seg en skade og ble byttet ut etter 20 minutter.

To raske mål
I den andre omgangen fortsatte det norske laget å dominere kampen og spilte seg til en rekke gode sjanser foran Reka Szocs i det ungarske målet.

Det skulle imidlertid drøye fram til det 61. minutt før den definitive spikeren ble hamret ned i kista til gjestene. Isabelle Herlovsen Lehn var nok en gang på farten.

Den norske spissen ble spilt fint igjennom av innbytter Madeleine Giske og alene med keeper var Herlovsen Lehn sikker. Ballen ble plassert rolig forbi sisteskansen.

Og nå var fotballjentene virkelig i dytten. Bare minutter senere sørget Lillestrøms Marita Skammelsrud for at ungarerne måtte plukke ballen ut av nette for fjerde gang.

Mot slutten av kampen satte også Ingvild Stensland og Gry Tofte Ims inn hvert sitt mål og dermed var storseieren et faktum.

Første poeng
Seieren betyr at de norske jentene nå står med tre poeng i gruppe 3. Island topper med full pott etter sine to første kamper.

Islendingene slo Bulgaria 6-0 i sin første kamp, mens Norge altså fikk unngjelde på lørdag.

Norge skal også møte Bulgaria, Nord Irland og Belgia i denne EM-kvalifiseringen. Sluttspillet går av stabelen i Sverige i juli 2013.

Neste kamp for Landsems jenter er borte mot Belgia den 26. oktober. Belgierne vant sin første kamp så langt med 2-1 over Ungarn.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.