RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Norge har vist holdninger som delvis viser mangel på respekt»

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Sist oppdatert:
Det sier Kjetil Siem etter landskampen.

«Dårlig ball», «lang flytur», «varmt» og «uvant sprett».

Kjøper du unnskyldningene? Skriv din mening i kommentarfeltet under!

Slik lød de norske bortforklaringene etter 1-2 tapet mot Sør-Afrika. Det var tydeligvis ingen tvil om at opplegget rundt privatlandskampen var for dårlig:

- Fotballmessig var dette en unødvendig tur. Det var ikke verdt å reise hit. Vi fikk ingenting ut av det. Vi prøvde å gjøre det beste ut av det, men det var en lang flyreise, kort tid her nede og jævlig varmt. Viljen var der, men ikke beina. Da blir det vanskelig, lød dommen fra John Arne Riise overfor Nettavisen.

Siem lei av sutringen
Kanskje er det slike utsagn Kjetil Siem - direktør i den sørafrikanske fotball-ligaen - nå har sett seg lei på.

- Norge har vist holdninger som delvis viser mangel på respekt, sier Siem til rbnett.no - uten å ville konkretisere nærmere.

Til NRK Sport letter han noe på sløret. Han føler at Norge ikke satte pris på den høytidelige åpningen av stadionet i Rustenburg.

- Fifa kom kun for å være med på åpningen av stadion, dronningen av Jordan var her, Jacob Zuma kom, kongen kom, og så føler jeg at Norge tar det på hælen og ikke setter pris på det engang, sier en opprørt Siem til NRK.

Ville droppe turen
Egil Drillo Olsen var blant turens største kritikere. Hadde det vært opp til ham - ville Norge aldri ha satt seg på flyet mot det afrikanske kontinentet.

Men da landslagssjefen ble informert om høydeforskjell, reisetid og temperatur, var det allerede for sent å avlyse. Dessuten sto den nevnte stadionåpningen og en fredskonferanse - som senere ble avlyst - på det fullspekkede programmet.

Den norske løsningen ble i stedet å utsette avreisen i to dager for å unngå trening i høyden. Etter 90 elendige minutter mot VM-vertene, var det viktigste å komme seg vekk for den norske troppen.

- Jeg må stille spørsmålet om de hadde gjort det samme om det hadde vært det første VM-stadionet som skulle åpnes i Tyskland, 2006, sier Siem.

PS! Onsdag venter Finland på Ullevaal. Da er det alvor!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere