*Nettavisen* Sport.

Norge herjer, Spania topper

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Sjekk den nye Fifa-rankingen.

20.11.09 11:27

De norske fotballherrene har spilt bra de siste kampene og har hoppet hele seks plasser opp på Fifa-rankingen som ble offentliggjort fredag.

31. plassen, som Norge har nå, er det beste resultatet siden 2007. Da var vi verdens 29. beste nasjon. Ett år senere lå Norge 30 plasser lengre ned, på en 59. plass.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Brasil har også mistet topplasseringen de har hatt siden juni i år. Spania, som har spilt strålende i kvalifiseringen, har dermed tatt tilbake førsteplassen.

Nederland og Italia følger uforandret på plassene bak, med Portugal hakk i hæl. Portugiserne hoppet frem hele fem plasser, og har ikke vært så høyt ranket siden 2001.

Les også: Norge bedre enn Italia.

Nest best i Norden
Nordens beste lag, ifølge Fifa-rankingen, er Danmark. De har gått én plass opp, til 26. plass. Norge ligger foran Sverige, som må ta til takke med en 42. plass. 42. plassen er den verste plasseringen Sverige har hatt etter at Fifa-rankingen startet i 1993.

Finland ligger på 53. plass, noe som er opp 3 plasser siden forrige måned. Island ligger helt nede på 92. plass på listen.

Opp og ned
De beste klatrerene er Nigeria, som går ti plasser frem, til 22. plass, og Slovenia som går hele 16 plasser opp, til 33. plass. Rekordklatreren er imidlertid Zimbawe, som går frem 23 plasser, men som fortsatt ikke er blant de 100 beste landene, og må ta til takke med 108. plass.

Tjekkia falt ned hele åtte plasser fra listen, til 23. plass, og har nå sin dårligste plassering siden 1994.

Fortapt på bunnen finner man hele fem lag: San Marino, Anguilla, Montserrat, Amerikansk Samoa og Papua New Guinea har alle null poeng og deler på 203. plassen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.