*Nettavisen* Sport.

Norge klar for EM-finale i fotball

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Jenter 19-landslaget skal spille EM-finale etter seier over Italia i semifinalen. .

08.06.11 20:34

ITALIA - NORGE 2-3:

Etter en jevn kamp mot vertsnasjonen Italia er det norske J19-landslaget klare for EM-finalen i fotball. Der møter de møter enten Tyskland eller Sveits.

- Det er en enorm prestasjon å slå Italia som spiller på hjemmebane i en EM-semifinale. Dette er et land med fotballkultur og vi har kjent trykket. Vi er veldig stolte av det vi har gjort her, sier landslagstrener Jarl Torske til fotball.no.

Ledet tre ganger
Melissa Bjånesøy ga Norge ledelsen etter tolv minutter. Italia utliknet halveis ut i omgangen, slik at det stod 1-1 til pause.

I annenomgang fikk Norge en pangstart da Ada Hegerberg scoret etter bare tre minutter. Men Norge var ikke lenge i ledelsen, og ett minutt senere utliknet Kaita Coppola.

Norge scoret igjen etter 65 minutter da Caroline Graham Hansen skrudde inn et hjørnespark. Denne gangen klarte ikke Italia å komme tilbake, og de norske jentene kunne juble for finaleplass.

- Vi fikk kjørt oss skikkelig mot slutten. Det var pyton å se på og tiden gikk sakte. Vi klarte å justere formasjonen noe og fikk holdt ballen litt mer oppe de siste par minuttene. Det lettet noe av trykket, forteller trener Torske.

- Mange som kan score
Landslagstreneren lovpriser angrepsspillet til Norge.

- Det som skiller dette laget fra andre årganger er at vi scorer mye mål. Melissa Bjånesøy har scoret seks nå og det skal mye til for at hun ikke blir toppscorer i mesterskapet. Men det er mange andre som kan score mål her også, uttaler Torske.

EM-finalen spilles lørdag kveld.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.