RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge kollapset mot slutten

Sist oppdatert:
U21-landslaget får en lang vei til et eventuelt EM-sluttspill. Laget kollapset mot slutten i kampen mot Hviterussland - og står nå med to tap.

Hallvar Thoresens mannskap var sjanseløse i oppgjøret mot Italia sist fredag. Og burde helt klart ha vunnet på Marienlyst mot Hviterussland for å være med videre i kvalifiseringen til EM-sluttspillet.

- Ingen av de tøffe bortekampene blir lette å vinne, men vi må slå til borte dersom vi skal henge med videre, slo Hallvar Thoresen fast overfor NTB.

Det begynte da også veldig bra da Lars Kristian Eriksen (bildet) ga Norge ledelsen drøyt midtveis i første omgang. Han dundret inn et innlegg fra Bjørn Helge Riise på hel volley

Tilsynelatende
Norge så ut til å ha grei kontroll på oppgjøret helt til det gjensto 10-12 minutter. Da utlignet Oleg Sjkabara for Hviterussland på et langskudd i hjørnet fra 18 meter. Men minuttet senere var det norske laget i ledelsen påny.

Eirik Markegård fra Stabæk scoret da etter et frispark fra høyre. Samme mann ble forøvrig byttet ut direkte etter scoringen.

To kontringer
Men det hjalp svært lite da Hviterussland utnyttet et stillestående norsk forsvar minuttet etter det igjen. Innbytter Mikhail Afanasijev scoret sikkert på en kontring.

Forsvaret sto fortsatt og sov da gjestene likegodt satte inn seiersmålet i det 84. minutt. Den norske keeperen Jan Kjell Larsen hadde tilsynelatende kontroll, men ga en litt for enkel retur. Afanasijev fikk tid og rom til å skyte inn seiersmålet litt skrått fra det norske målet.

- Vi klarte dessverre ikke å opprettholde den defensive strukturen de siste 15 minuttene. Da raste det litt for oss. Vi gjør egentlig en bra kamp, men når man ser på resultatet blir utbyttet magert. Det er resultatet jeg er mest skuffet over, sa Thoresen til NTB.

Norge - Hviterussland 2-3 (1-0)
Mål:
26 min: 1-0 Lars Kristian Eriksen
78 min: 1-1 Oleg Sjkabara
79 min: 2-1 Eirik Markegård
80 min: 2-2 Mikhail Afanasijev
84 min: 2-3 Mikhail Afanasijev

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere