Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge møter England i fotball-VM

OVERKOMMELIG: England blir motstander i mandagens åttedelsfinale i Ottawa.
OVERKOMMELIG: England blir motstander i mandagens åttedelsfinale i Ottawa. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Brikkene fortsetter å falle Norges vei i VM-puslespillet i Canada, og bildet som tegner seg ser stadig bedre ut. England blir motstander i mandagens åttedelsfinale i Ottawa.

Før siste runde i gruppe F så Frankrike ut som den mest sannsynlige motstanderen, men ballen rullet Norges vei i Ottawa (der Frankrike slo Mexico 5-0 med Even Pellerud på tribunen) og Montreal (der England slo Colombia 2-1 med Roger Finjord ringside). Dermed blir det England.

– Det var for så vidt det vi kalkulerte med hele veien, helt siden trekningen i desember, så det er som det skal være. Nå var det en del forvirrende resultater i gruppa underveis, men det ble nok riktig rekkefølge til slutt, sa Pellerud til NTB rett etter kampen.

Han så Frankrike slå voldsomt tilbake etter sjokktapet mot Colombia og gjøre kort prosess med Mexico. Tre mål i kampens første 12 minutter knekket mexicanerne, som gikk på banen med håp om å ta seg videre.

Hadde Colombia greid å følge opp sin sterke start med seier over England, ville Frankrike blitt nummer to i gruppen og Norges motstander i åttedelsfinalen. I stedet ble verdenstreeren gruppevinner og sluttet seg til Tyskland og USA på motsatt halvdel av VM-tablået.

Det betyr at Norge ikke kan møte noen av de tre VM-favorittene før i en eventuell finale eller bronsekamp, men Pellerud lo avvergende da NTB antydet at alt som vipper hans vei gjør at det virker som det skal bli Norges mesterskap.

– Vi må gjøre vår jobb, da. England blir en skikkelig hard nøtt. De er i flyten, men det er absolutt mulig å slå dem, sa han.

Engelsk seier

England tok 2.-plassen med sin seier over Colombia. Karen Carney scoret det viktige ledermålet etter et kvarter, og Fara Williams doblet ledelsen på straffespark etter hands. Colombia reduserte til 2-1 på overtid ved Lady Andrade.

Frankrike tok foten av gassen i annen omgang, og med flere engelske mål i kunne England knepet gruppeseieren på målforskjell. Det skjedde ikke, til glede for de norske.

– Det så skummelt ut en stund, for Roger (Finjord) meldte om voldsomt engelsk press, og de hadde tre kjempesjanser, sa Pellerud.

Lenge kunne to mål vippet gruppen Englands vei, men Frankrikes femte mål fjernet spenningen før Colombia fikk sitt trøstemål.

England er langt fra noen enkel motstander, men laget er heller ikke i nærheten av Frankrikes kaliber og potensial. Norges sjanse til å komme langt i VM økte definitivt onsdag.

Målrush

Med sju av Ada Hegerbergs Lyon-lagvenninner i startoppstillingen, og fire fra mesterligafinalist Paris Saint-Germain, levde Frankrike for første gang i VM opp til sitt ry. Camille Abily scoret før det var spilt ett minutt, og Jennifer Ruiz gjorde selvmål på Abilys hjørnespark etter åtte. I det 12. minutt flikket Eugenie Le Sommer inn 3-0.

Marie Laure Delie gjorde 4-0 før pause på en keeperretur etter frispark. Annen omgang ble en transportetappe for Frankrike, men Amandine Henry fastsatte resultatet med en suser fra 25 meter.

– Når de franske spiller på topp, er de veldig gode, men de blir fort veldig sløve, sa Pellerud.

«Les Bleues» meldte seg på igjen blant favorittene onsdag, men veien videre blir ikke enkel. Laget er på kollisjonskurs med Tyskland allerede i kvartfinale.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!