*Nettavisen* Sport.

Norge møter Tsjekkia

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Norge møter Tsjekkia i playoff om en plass i VM i Tyskland neste sommer.

14.10.05 13:24

- Vi møter et Tsjekkia som er klart svekket, og det gir de også uttrykk for selv. Jeg tror de har et mye større press på oss enn det vi har, sier Åge Hareide til TV 2 Sporten.

Hjemme først
Norge spiller hjemmekamp på Ullevaal Stadion 12. november. Returkampen spilles i Tsjekkia 16. november.

- Vanligvis når man spiller hjemme skal man bygge opp en plattform før bortekampen, men jeg tror ikke Norge skal satse alt framover på Ullevaal. Norge har i år vist at vi er best på bortebane. Jeg tror 0-0 kan være et godt utgangspunkt, sier TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen.

Egil Drillo Olsen sa til TV 2 Nettavisen torsdag at han håpet på nettopp Tsjekkia, selv om det er en nasjon Norge aldri tidligere har slått. Statistikken viser seks kamper, fem tap og 5-15 i målforskjell. Les mer om Tsjekkia her.

- Magefølelsen sier at Tsjekkia er litt svakere enn Tyrkia, sa Drillo.

Og kanskje har han rett. Tsjekkia tok bare tre av 12 mulige poeng i kampene mot Nederland og Romania, men tok full pott fra møtene med svakere nasjoner som Armenia, Makedonia, Finland og Andorra.

God mulighet
Tidligere landslagssjef Nils Johan Semb tror Norge har en god mulighet til å slå ut Tsjekkia.

- Tsjekkerne har vært med blant de absolutt beste lagene i Europa. Men begge de to spissene Jan Koller og Vratislav Lokvenc er borte, og Pavel Nedved er også borte. Det er ikke det Tsjekkia vi så i EM. Ser man på lagoppstillingen, er det ikke så mange av spillerne vi kjenner igjen. Karel Poborsky er på vei ned. De har også vært ustabile i kvaliken. Muligheten er der, men vi møter naturligvis et godt fotball-lag. Det er det ingen tvil om, sa Semb til NRK.

Tidligere møter med Tsjekkia:

6. sept. 1995: Tsjekkia - Norge 2-0 (EM-kvalik)
16. aug 1995: Norge - Tsjekkia 1-1 (EM-kvalik)
25. sept 1991: Norge - Tsjekkoslovakia (priv.)
4. nov 1988: Tsjekkoslovakia - Norge 3-2 (priv.)
13. mai 1970: Norge - Tsjekkoslovakia 0-2 (priv.)
29. aug 1920: Tsjekkoslovakia - Norge (OL)

Franz Beckenbauer mener også at Norge har en god sjanse.

- Tsjekkia er noe svekket, og de scorer for lite mål. Norge har en sjanse. Kampen er like uviss som Tyrkia mot Sveits, sa han da trekningen pågikk.

Også Christian Grindheim, Vålerengas fremgangsrike midtbanestrateg, er positiv.

- Det var Spania jeg fryktet. Om det ble Tsjekkia eller Tyrkia, var ett fett, synes jeg. Holder vi tett bakover og scorer på noen overganger, så holder det, sier Grindheim til TV 2 Sporten.

Fordel hjemme
Semb tror Norge har en klar fordel ved å spille hjemme først.

- Hvis man vinner hjemmekampen, har man et godt utgangspunktet. Men det er også viktig å ikke slippe inn mål. 1-0 er sånn sett mye bedre enn 2-1, sa han.

Polen og Sverige gikk direkte til VM fordi de var best av de åtte lagene som endte på andreplass i sine kvalik-grupper. Spania møter Slovakia, og spiller hjemme først, mens Sveits møter Tyrkia.

Trekningen:
Spania - Slovakia
(Spania hjemme først)
Sveits - Tyrkia (Tyrkia hjemme først)
Norge - Tsjekkia (Norge hjemme først)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag