RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Norge regjerer i Royal League

Sist oppdatert:
Tre hengekamper gjenstår før Royal League tar juleferie. Så langt har de norske lagene vært i særklasse. Se «nasjonstabellen».

Torsdagens Royal League-runde ble en stor opptur for norsk klubbfotball. Brann rundspilte de svenske seriemestrene, Vålerenga banket Djurgården, mens Rosenborg kom tilbake og vant kampen etter å ha ligget under 0-1 til pause mot Esbjerg. Og på Alfheim holdt Tromsø vårens danske seriemestere til 0-0.

Kanskje ikke så rart at Malmö-trener Tom Prahl oppsummerer Rojal League-innsatsen så langt på følgende måte:

- En vekkerklokke for svensk fotball. Den norske serien er bedre enn den svenske. Norske lag er overlegne på tempo og pasningssikkerhet.

Hvilken fotballiga er best?
Den danske
Den norske
Den svenske

Se resultat
De danske lagene har bare spilt to kamper hver, og først etter søndagens «hengekamper» er grunnserien halvspilt. Vinner Brann borte mot Odense, er bergensklubben i likhet med Vålerenga et godt stykke på vei mot avansemant. Brann og Vålerenga er de eneste lagene som står med full pott så langt.

Søndag kamper er Odense-Brann, Djurgården - Esbjerg og København - Brøndby. Uansett utfall av disse kampene vil statistikken vise en solid norsk ledelse når turneringen tar pause frem til 12. februar.

Slik ser «nasjonstabellen» i Royal League ut:

Nasjon

Kamper

Diff.

Poeng

Norge

11

+ 6

20

Sverige

11

- 3

14

Danmark

8

- 3

8


Hvem vinner Royal League? Diskutér i Veggavisen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere